04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm istenmeyen yerde yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm istenmeyen yerde yapılmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Kentsel dönüşümü aciliyetin dışında, istenmeyen hiçbir yerde yapmayacağız'' dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Kentsel dönüşümü aciliyetin dışında, istenmeyen hiçbir yerde yapmayacağız'' dedi. 

     Çeşitli açılışlara katılmak amacıyla Sakarya'ya gelen Bayraktar, valiliği ziyareti sırasında polis mangası tarafından karşılandı. Anı defterini imzalayan Bayraktar, Vali Mustafa Büyük ile bir süre görüşerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

     İsrail'in saldırıları sonucu büyük yıkım yaşayan Filistin'in yeniden imarı ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Bayraktar, ''Filistin'in nihai bir devlet olmasını arzu ediyoruz. Oradaki kardeşlerimizin nihai bir huzura ve mutluluğa ulaşmasını arzu ediyoruz. Ateşkesin olması bizi çok sevindirdi. Türkiye, hükümet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Başbakanımız da Filistin ile çok ilgileniyor. Şu anda hem AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ömer Çelik hem de MİT Müsteşarımız orada'' diye konuştu. 

     Türkiye'nin Filistin ile yakın ilişki içinde olduğunu ifade eden Bayraktar, Filistin'deki kardeşleri için gerekenleri yapmaya hazır olduklarını anlattı. 

     

     Kentsel dönüşüm çalışmaları

     

     Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine, Türkiye'de 10 yıldır kentsel dönüşüm yapıldığını, 300 noktada  TOKİ  marifetiyle sürecin devam ettiğini söyledi. 

     Belediyelerin de yaptığı önemli dönüşüm çalışmaları bulunduğuna dikkati çeken Bayraktar, ''6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nı çıkardık. Tüm bu yasaların beraber yürümesi lazım ancak bizim kriterimiz gönüllülük kriterine göre. Nerede bir talep varsa oradan başlayacağız. Çok acil olmadığı sürece, yani ayakta duramayacak durumda değilse, razı olmuyorsa yıkmayız'' şeklinde konuştu. 

     Yıkım konusunda çok sayıda müracaat aldıklarını vurgulayan Bayraktar, ''Bir sürü yerden talep geliyor, hep birlikte yürüteceğiz bu işi. Ancak bazı kişiler 'yıkma, kalsın' diyor, kalsın kardeşim. Zorla güzellik olmaz. Kentsel dönüşümü aciliyetin dışında, istenmeyen hiçbir yerde yapmayacağız. Onun için istenmeyen hiçbir alanda kanun kapsamında 'riskli alan' ilan edip vatandaşın rızası olmadan yıkmak gibi bir çalışmamız yok. Kendileri gelip isteyecek ve yapacağız'' ifadelerini kullandı. 


AA


Geri Dön