27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024'te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

Kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Nisan ayında hesaplara ne kadar para yatırılacak? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...



6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet bölgesinde bulunduğu tespit edilmiş olan gayrimenkuller, kentsel dönüşüm çerçevesine alınıp yıkılıp yeniden yapılıyor. Gayrimenkullerin bu yeniden inşa edilmesi sürecinde de gayrimenkul sahibi ve kiracıların mağduriyet yaşamaması için de kendilerine illere göre değişen kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor.

Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından en fazla 18 ay boyunca ödenen bu paralar, ayın 18'i itibarıyla hesaplara yatırılıyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan bu kentsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarını karşılayabilmeleri amacıyla söz konusu kira yardımının 5 aylık bölümü peşin olarak da ödenebiliyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Nisan 2024 te hangi ilde ne kadar para yatırılacak? Hemen bakın!

HESAPLARA NE KADAR YATIRILIYOR?

Kentsel dönüşüm kira yardımları için başvurular pek çok işlemin gerçekleştirildiği sistem olan e-Devlet sisteminden gerçekleştiriliyor. e-Devlet sisteminde bulunan “Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması” bölümünden konu ile ilgili olarak başvurularını yapabiliyor. Bunun için öncelikle sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılması gerekiyor. Akabinde açılan pencere üzerinden “Uygulamaya Git” sekmesine tıklanıyor daha sonra “Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol edip, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz” uyarısı  çıkıyor. Karşınıza çıkmış olan bu ekranda istenilen bilgileri kontrol ederek onaylamanız gerekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hesaplara yatırdığı 2024 yılı il bazlı kira yardım tutarları kapsamında en yüksek kira yardımı mega kent İstanbul'da veriliyor. İstanbul için verilen kira yardımı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye yükseltilirken, Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de 3 bin TL'den 4 bin 500 TL'ye çıkartıldı. 

Diğer büyükşehirlerde verilen aylık kira yardımı da 2 bin 500 TL'den 3 bin 750 TL'ye yükseltilirken, diğer şehirlerde de kira yardımı 2 bin TL'den, 3 bin TL'ye çıkarıldı. 
 

İki ilde 38 arazi ve 1 konut satılacak!

Milli Emlak'tan büyük Nisan fırsatı! 3 şehirde KDV'den muaf arsa ve araziler satacak!

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!


Geri Dön