Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşüm kördüğüm oldu! AK Partili Kaya’dan tepki gecikmedi: İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya resmi sosyal medya hesabından İZBETON'un kentsel dönüşümü sözleşmesinde belirtilen tarihlerde bitiremeyen kooperatiflerle sözleşmesini feshetmesine yönelik sert eleştiriler yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer’in son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kentsel dönüşüm için ortaya koyduğu kooperatif modeli çöktü. İZBETON İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplu konutları inşa eden İş İnsanları Yapı Kooperatifine yazı gönderdi ve sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini bildirdi. Yaşanan bu olaylara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan da tepki geldi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya resmi sosyal medya hesabı https://x.com/MAtillaKaya üzerinden yaptığı paylaşımda İZBETON'un kentsel dönüşümü sözleşmesinde belirtilen tarihlerde bitiremeyen kooperatiflerle sözleşmesini feshetmesine yönelik sert eleştirilerde bulundu.


AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın paylaşımı şu şekilde:

"Yeni bir dönüşüm mümkün, kentsel dönüşümde fark yaratacağız, kooperatiflerle el ele İzmir modeli uyguluyoruz, şehri dirençli yapılarla donatacağız" diyerek yola çıktılar, o dönemki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımlarıyla şaşaalı temel atma törenleri düzenlediler. 

"İzlediğiniz yöntem yanlış, bu modelin uygulanabilirliği yok, İzmirliler'i kandırmayın, hayal satmayın, gerçekçi olun" dedik, dinlemediler. 

Peki ne oldu?

Gelinen noktada, CHP İzmir İl Başkanı'nın kurucusu olduğu kooperatifle olan sözleşmeyi tek taraflı feshetme kararı aldılar. 

Her yaptıkları gibi, İzmirli hemşehrilerimizi yine yarı yolda bıraktılar. 

Çeyrek asırdır olduğu gibi, İzmir'imizi yine parti içi iktidar savaşlarına, koltuk kapma oyunlarına, kişisel egolara ve ihtiraslara kurban ettiler. 

Bu başarısızlığın başında da, ortasında da, sonunda da CHP var! 

Her zaman olduğu gibi, CHP varsa beceriksizlik var!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın paylaşımına şu yorumlar geldi:

2002'de en düşük emekli aylığı ile 8.2 adet çeyrek altın alınıyordu! Şimdi 2.9 adet çeyrek altın alınabiliyor! 

1 dolar 32,5 TL! Elinde doları olana, dolar alacaklara bankalardan peş peşe buz kestiren açıklama! 

Taşınmaz Malların Sınırlandırma, Tespit ve Kontrol İşleri Yönetmeliği değişti! İşte dikkat çeken 2/B detayı!