Kent Haberleri

Murat Kurum'un ilk sözü kentsel dönüşüm oldu: Acıların tekrar etmesini istemiyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum, bugün düzenlenen törenle görevi devraldı ve ilk açıklamasını yaptı. Kurum'un ilk sözü kentsel dönüşüm oldu. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin istifasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Murat Kurum, resmen görevi devraldı. Devir teslim töreni, Ankara'daki bakanlık binasında yapıldı. 

Eski bakan Mehmet Özhaseki, törende açıklamalarda bulundu ve siyasi kariyerindeki belediye başkanlıklarını anımstarak Erdoğan'ın daveti üzerine bakanlık yaptığının altını çizdi. 

Özhaseki, söz konusu açıklamasında "Şerefli bir görevi ifa etmeye çalıştım. Vicdanen müsterihim. Makamlara gelmekten ziyade giderken başınızın dik olması önemli oluyor. Rabbimin huzuruna yüz akıyla çıkmak oldukça önemli. Bir yandan da görevi benim kadar iyi yapacağına inandığım kardeşime devrediyorum. Yarım bıraktığım işleri kardeşim bitirecektir. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yol yürüyüp ülkeye hizmet sunduk. Kamu görevimi tamamlayarak ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM'DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VURGUSU

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakanlığa atanan Murat Kurum da Erdoğan'a teşekkürlerini iletti ve "Görev aldığım her işte amacım bizi kardeşi gibi bağrına basan aziz milletimize hizmet vermek oldu. Yeri geldi İstanbul'un muradı oldum, depremde, selde koşturmaya çaba gösterdim. Bundan sonraki süreçte de yapacağım aziz milletim için yapmak olacaktır" diye konuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna dikkat çekerek, çok acıların yaşandığını, bu acıların tekrar etmesini istemediklerini belirtti. 

Kurum, "Sadece 11 şehrimizde değil, bugün yaşadığımız sadece kendiliğinden dahi yıkılan binalar, 81 şehirde deprem dönüşümü noktasında yapılaması gereken her türlü gayreti, arzuyu hiçbir siyaset gözetmeksizin hep beraber elimizi gövdemizi taşın altına koyarak deprem dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir, Balıkesir'deki yangınlar. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu. 

Murat Kurum, açıklamasının devamında iklim değişikliğiyle mücadelenin Bakanlığın en önemli alanlarından biri olduğuna dikkat çekti ve "Yeşil alanlarımızı çoğaltacak adımlarımızı da başta Sıfır Atık Projemiz olacak şekilde iklim değişikliğine uyum ve koordinasyonda adımlarımızı kararlılıkla atacağız. İnşallah aynı uyumu çok yüksek noktada göstermek amacıyla çevre konusundaki hassasiyetimizi artırarak devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kurum, söz konusu açıklamasını "Belediyelerimizle iç içe olacağız. Biz de aynı hedefl doğrultusunda çalışacağız, el ele vereceğiz" diyerek tamamladı. 

Konut sektöründeki kriz müteahhitleri iflasa sürüklüyor!

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

İmar affı Masterchef yarışmacısı Sergen Özen'in dükkanıyla yine gündemde: Kaçak yapılar imar affıyla resmileştirilmemeli