28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.



TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, "Kentsel dönüşüm yasasından sonra inşallah yakın bir zamanda, şu anda çalışmalarımız devam ediyor, toplu taşımayla ilgili bir çalışmamız olacak." dedi

BÜYÜKŞEHİRLERİN EN BÜYÜK SORUNU!

Adil Karaismailoğlu, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerin en büyük sorunlardan biri olan toplu taşımada yeni dönem başlayacak. Gün içinde toplu taşımada geçirilen zaman ne kadar azalırsa insanların sevdikleriyle o kadar çok vakit geçirebileceklerine işaret eden Karaismailoğlu, şehirlerdeki trafik sıkışıklığını azaltmanın, kaliteli, güvenli ve ekonomik toplu taşımayla mümkün olabileceğini vurguladı.

Özellikle İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  gibi büyükşehirlerde metrolar, tramvaylar, raylı sistemlerdeki yatırımların biran önce bitirilmesine dikkat çeken Karaismailoğlu, ''Fizibilitesi uygun olan yerlerde raylı sistem yatırımlarımızı bir an önce bitirmemiz gerekiyor. İstanbul'da şu an 340 kilometre raylı sistem hattı var ama devam eden raylı sistem yatırımları var. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, İstanbul'da çok önemli katkılar yapıyor.'' dedi.

 Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

İSTANBUL'DAKİ RAYLI SİSTEMLERDEKİ YATIRIM DEVAM EDİYOR

Son 1 yılda 50 kilometre raylı sistem yatırımını tamamlayıp İstanbulluların hizmetine verildiğini belirten Karaismailoğlu,'' inşallah önümüzdeki aylarda bir 50 kilometre daha bitirip İstanbulluların hizmetine verecek." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, raylı sistem hatlarını yeterli kilometrelere ulaştırdıktan sonra bunları lastik tekerlekli araçlarla entegre şekilde çalıştırmanın önemine işaret etti.

 Başta belediyelerin işlettiği otobüsler olmak üzere özel halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler belli kaideler ve kurallar çerçevesinde hem müşteri hem de sürücü memnuniyetini sağlayacak şekilde kaliteli ve güvenli hizmete dikkat çekti. 

Bunun altyapısını oluşturmak içi çalışmalar yapıldığını belirten Karaismailoğlu ''Taksiler, minibüsler ve özel halk otobüslerinin mülkiyetle alakalı da bir talepleri var. Yıllardır bu işi yapan vatandaşımızın, esnafımızın oradaki haklarının korunması açısından da bir çalışma devam ediyor." dedi.

PLAKA SAHİBİ ESNAFIN SORUNU DA ÇÖZÜLECEK

Milli Gazete'de yer alan habere göre; Minibüs, otobüs ve taksilerin, ticari plaka ve hat tahsisiyle toplu taşıma hizmeti sunabildiğini anlatan Karaismailoğlu, mevcut durumda plaka sahibi esnafın yaşadığı mülkiyet sorununu çözmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Bazı belediyelerin yetkisi olmadığı halde kendilerinin üstüne vazifeymiş gibi çalışmakta olan araçların üzerinden yeni ihaleler yapma teşebbüsünde bulunduklarını belirten Karaismailoğlu '' Tabii ki bu esnafımızı tedirgin etti. Bunu düzenlemek için bir çalışma var.'' dedi.

İstanbul'daki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmanın yolunun toplu taşıma olduğunu, bunun da raylı sistemlerle mümkün olabileceğini ifade eden Karaismailoğlu  İstanbul'da bugün ortalama seyahat süresi 1 saat olduğuna dikkat çekti. Bu yatırımların yapılmaması halinde bu, bir yıl sonra 2 saate çıkaccağı belirtildi. 

Karaismailoğlu Yaşamı kolaylaştırmanın, şehre konfor ve güvenlik katmanın yolu toplu taşımayı geliştirmektir." değerlendirmesinde bulundu.

Sayıştay'dan İBB'ye 161 milyonluk 'ücretsiz toplu taşıma' cezası!

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

Geri Dön