27 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün başlıyor!

Kentsel Dönüşüm Zirvesi bugün başlıyor!

"Kentsel Dönüşüm" uygulamaları bugün Adana'da Müteahhitler Birliği'nde yapılacak zirvede her yönüyle ele alınacağı bildirildi. Sedat Teoman Gürsesli, kentsel dönüşüm uygulamalarının, deprem riski taşıyan ülkemiz için hayati önem taşıdığını belirtti..



Ülkemizde son yıllarda, hız kazanan "Kentsel Dönüşüm" uygulamaları, 26 Eylül Perşembe günü (Bugün)Adana'da Müteahhitler Birliği'nde yapılacak zirvede her yönüyle ele alınacağı bildirildi.  Adana  Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, arsa sahiplerini, kat maliklerini, konut ve gayrimenkul geliştiricilerini, inşaat sektörünün tüm bileşenleri ile finans sektörünü yakından ilgilendiren 'Kentsel Dönüşüm' zirvesine, konunun yetkin isimlerinin katılacağını belirterek "Adana'nın ve diğer tüm illerimizi yakından ilgilendiren bu önemli toplantıya herkesi bekliyoruz" dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Adana Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, kentsel dönüşüm uygulamalarının, deprem riski taşıyan ülkemiz için hayati önem taşıdığını kaydetti. Genel Başkan Gürsesli, deprem riskine bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip ülkemizde, kentsel dönüşümün; gelecek 20 yıl içerisinde ülke ekonomisinin lokomotifi olacağı gibi gözüktüğünü ifade ederek "Bu uygulamaların, kamuoyunda daha iyi anlaşılması için, 7 Aralık'ta İstanbul'da başlayan bu zirveleri, 26 Eylül Perşembe günü (Bugün) 9.30-15.30 saatleri arasında da Adana Müteahhitler Birliği'nde gerçekleştireceğiz. Sektörümüz ve bağlı kurumların yanı sıra Adanamızın geleceği açısından büyük önem arz eden bu zirvenin yararlı sonuçlar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Zirveye kamudan ve özel sektörden, üniversitelerden çok değerli konuşmacıların katılacağını ifade eden Adana Müteahhitler Birliği Genel Sedat Teoman Gürsesli, "Adana'da kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılması gerekenler, kentsel dönüşüm de karşılaşılacak zorluklar ve nasıl aşılacağı, kentsel dönüşümün ülke ekonomisine getireceği katkılar, kentsel dönüşümün finansal ve ekonomik boyutları, arsa sahiplerine ve kat maliklerine düşen görevler, parsel birleştirme ve emsal artışı gibi çok önemli ve kamuoyundan her kesimi ilgilendiren zirve de, tüm bu sorulara yanıtlar aranacak"dedi.


Adana Egemen Gazetesi

Geri Dön