Kentsel Dönüşüm

Kentsel dönüşümde bunlara dikkat edin! Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Hemen okuyun!

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler? Devlet, kentsel dönüşümü teşvik etmek için vatandaşlarını destekliyor

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk altında kabul edilen yıkılmak yerine deprem yönetmeliğine uygun daha kalıcı yapılar inşa ediliyor. Devlet, kentsel dönüşümü teşvik etmek için vatandaşlarını destekliyor. Peki kentsel dönüşümün şartları nelerdir, dönüşüm kira yardımı nasıl, nereden alınır, kira yardımı alma belgeleri neler? İşte kentsel dönüşüm başvuru şartları...

Kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; riskli olduğu düşünülen bir bina ile ilgili olarak Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na talepte bulunulması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra, risk düzeyini belirlemek için bir yapı denetimi yapılacaktır. Risk durumu netleştikten sonra  bina kentsel dönüşümden faydalanabilir.

Kentsel dönüşüm için istenen belgeler neler?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Binaları kentsel değişim geçiren mülk sahiplerine kira yardımı sağlanmaktadır. İstanbul'daki sosyal konut projesi kapsamında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme kira desteği konusunda da açıklama yaptı. 

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm kira desteğinin yüzde 30 oranında arttığını, böylece 1.500 TL'ye çıkarıldığını paylaştı. Eski kira yardım ücreti 1.150 TL idi. Bakan Kurum ayrıca şunları söyledi:

"Kampanyada faiz ve alım desteği olacak, bu kampanya ile konut fiyatı ve kiralar daha da düşecek. Kampanyaya katılan firmalar süre boyunca fiyatta değişiklik yapmama sözü verecek"

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar neler?

Kentsel dönüşüm bölgesindeki mahallelerde kiracı olarak oturanlar da kentsel geçiş kira yardımından yararlanabilmektedir. Kiracılar 2 aylık kira bedeli alırlar. Kayıt koşulları aşağıdaki gibidir: 

- Başvuru, veriliş tarihinden itibaren en fazla 1 yıl içinde yapılmalıdır. 

 - Kentsel dönüşüm için kira yardımı başvuruları doğrudan merkezi yönetime bağlı belediyelere yapılıyor. 

 - Binanın kentsel dönüşüme uygun olduğuna dair belge ile başvuru yapılması gerekmektedir. 

 - Binanın risk altında olduğunu teyit eden yıkım raporları ve formları kullanılarak talepte bulunulmalıdır. 

 - Mevcut unvan ve tescil belgeleri gereklidir. 

 - Nüfus cüzdanı fotokopisi alınarak talepte bulunulur.

107 bin TL'ye hayallerinizin evine kavuşabilirsiniz! Prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz sakın kaçırmayın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'Müjde' açıklaması: 2 bin liranın altındaki borçlar silinecek!