04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümde her bölgenin planı hazırlanmalı!

Kentsel dönüşümde her bölgenin planı hazırlanmalı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'da çözülemeyen kentsel dönüşüm ve 0,50'ye varan emsal artışı tartışmalarına değindi. Albayrak "Dönüşümler parsel bazında gerçekleştiriliyor aslında her bölgenin planı hazırlanarak çalışmalara başlanmalı."dedi



Göreve başlayan İMO Bursa Şubesi 15. Dönem Yönetim Kurulu, ziyaretleri kabul etmeye başladı. İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, ilk tebrik ziyaretini gerçekleştiren BURTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt ve Başkan Yardımcısı Zekeriya Yılmaz'ı Şube'de ağırladı. 


Mesleğe, meslektaşlarına ve kente katkı sağlayacak çalışmaları sürdüreceklerini belirten Albayrak, Bursa'da çözülemeyen kentsel dönüşüm ve 0,50'ye varan emsal artışı tartışmalarına da değindi. 


DÖNÜŞÜM FORMÜLÜ 


Başkan Albayrak, 1999 Marmara Depremi'nin ardından Bursalıları bilinçlendirmek için deprem stantları açtıklarını hatırlatarak, "Bu dönemde Şube'ye 135 denetim başvurusu yapıldı. Fakat denetimin sonunda yapılar riskli çıkmaya başlayınca vatandaşlar uygulamadan vazgeçti. Günümüzdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına baktığımızda ise 0,50 emsal artışı değil, devlet teşviki ile yap-sat projeleri görüyoruz. Dönüşümler parsel bazında gerçekleştiriliyor aslında her bölgenin planı hazırlanarak çalışmalara başlanmalı. Türkiye'de ne yazık ki kentsel dönüşüm bu şekilde ilerlemiyor" dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön