28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde kredi başvuruları!

Kentsel dönüşümde kredi başvuruları!

Kentsel dönüşümde kredi başvuruları nereye yapılır? Kentsel dönüşümde kredi başvurusu ne zaman yapılır? Kentsel dönüşümde kredi başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar nelerdir? İşte yanıtı...



Kentsel dönüşümde kredi başvuruları!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Bakanlıktan kullanılacak yapım kredileri başvurular, riskli yapı tespit raporu ve dilekçe ile birlikte çevre ve şehircilik il müdürlüğüne yapılıyor. 


İl Müdürlüklerince incelenen kredi başvurularından uygun görülenler onaylanmak üzere Bakanlığa gönderilir. Bakanlık ile anlaşması bulunan bankalardan kullanılacak krediler için ise, riskli yapı tespit raporu ile birlikte bankaya kredi başvurusunda bulunuluyor. 


Banka, bankacılık mevzuatına göre inceleme yapar ve 6306 sayılı Kanun kapsamında kullandıracağı krediyi onaylanmak üzere Bakanlığa gönderiyor. Bakanlığın onay vermesi durumunda kullanılan krediye faiz desteği sağlanıyor.  


Kentsel dönüşümde kredi kullanımı..

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapılar için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.


Kentsel dönüşüm anlaşmalı bankalar şu şekilde sıralanıyor:


Türkiye İş Bankası

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

DenizBank

Akbank

Halkbank

Türkiye Finans Bank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

TEB

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

A Bank



Kentsel dönüşümde yıkım kredisi!


Geri Dön