27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde uzman Fransız firması Kilis'te!

Kentsel dönüşümde uzman Fransız firması Kilis'te!

Kentsel dönüşümde uzman firma olan Egis İnternational'ın yöneticileri Jon Besteliv, Jean Marc Farrugion, M.Fethi Altan ile Funda Yıldırım; Kilis Belediye Başkanlığı adayı Hasan Kara'nın daveti üzerine Kilis'e geldi...



Fransa'nın Egis International Firması Kilis Belediye Başkanlığı adayı Hasan Kara'nın daveti üzerine Kilis'e geldi. 


Kentsel dönüşümde uzman firma olan Egis İnternational'ın yöneticileri Jon Besteliv, Jean Marc Farrugion, M.Fethi Altan ile Funda Yıldırım; Kilis Belediye Başkanlığı adayı Hasan Kara'nın daveti üzerine Kilis'e geldi. Fransız heyet, ilk önce Kilis Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti. Kent ile ilgili bilgi alan Fransız heyet onuruna Sezer Pastanesi'nde bir kahvaltı verildi. 


Vali Süleyman Tapsız, Kilis'in tarihi bir kent olduğunu belirterek, "Kentte birçok şehirde olmayacak kadar tarihi ve turistik yerler var. Restorasyonlar Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. İnanç turizmi açısından da Kilis çok önemli bir kenttir. Butik otellere ihtiyacımız var. İnşallah ilerleyen süreç içerisinde bu sorun çözülmüş olur" dedi. Belediye Başkanlığı adayı Hasan Kara, Egis İnternational firmasını Kilis'e davet ettiğini belirterek, "Benim bu firma yetkilileri ile ikili ilişkilerim var. Dünyada kentsel dönüşüm ve çöp toplamada etkin bir yere sahipler. Kilis'te bir çalışma yaparak AB fonlarından Kilis'te ne gibi bir kentsel dönüşüm yapabiliriz. Bunu araştıracaklar" diye konuştu. Kilis kent merkezinde incelemelerde bulunan Fransız heyete; Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Yavuzlu Belediye Başkanı Mehmet Sakar, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat ile diğer yetkililer eşlik ediyor. 


Adana İlk Haber


Geri Dön