28 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde vergi muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi muafiyeti!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre riskli binalarda yaşayan vatandaşlara finansal olarak yardım ve destekler yapılıyor. İşte bu kapsamdaki kentsel dönüşümde vergi muafiyeti...



Kentsel dönüşümde vergi muafiyeti!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre riskli binalarda yaşayan vatandaşlara finansal olarak yardım ve destekler yapılıyor.


Yapılacak yardım ve destekler arasında kentsel dönüşümde vergi muafiyeti de bulunuyor. Peki Kanun kapsamında yapılacak diğer yardım ve destekler nelerdir?


Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veya riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılacak ya da bankalardan kullanılacak kredilerde faiz desteği sağlanacaktır.


Ayrıca, Kanun uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden ve banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf olacaktır.


Peki, riskli konutu yıktıktan sonra yeni konutu kendi imkanları ile yapmak isteyenler için kredi dışında başka kolaylıklar var mı?


6306 sayılı Kanun uyarınca, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden muaftır. 


Ayrıca kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralardan da banka ve sigorta muameleleri vergisi alınmaz.



Kentsel dönüşümde hangi binalar yıkılacak?


Geri Dön