09 / 05 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...



İLK BEŞTE FATİH DE VAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, başvuruda ilçeler bazında en çok talep; Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Üsküdar ve Fatih ilçelerinden geldi. Açıklanan rakamlara göre, Bahçelievler, 93 bin bağımsız birim için 26 bin başvuruyla ilk sırada bulunurken, Bağcılar 76 bin bağımsız birim için 24 bin, Güngören 67 bin bağımsız birim için 20 bin, Üsküdar 57 bin bağımsız birim için 18 bin, en çok eski yapıya sahip Fatih’ten ise 58 bin bağımsız birim için 15 bin başvuru yapıldı. Yerini Fatih’e kaptıran Avcılar’dan da 45 bin bağımsız bölüm için 13 bin başvuru yapıldı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Pek çok kişi tarafından başvurulan Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sürecin nasıl işleyeceğine dair önemli bilgiler vererek, şunları dile getirmişti: "Ekiplerimiz binaya gelecekler ve ön tespitlerini yapacaklar riskli bina şerhi konulmayacak, 3'te 2 çoğunluk sağlandıktan sonra söz konusu bu süreci yürüteceğiz. Biz bu bina dönüşmelidir diyeceğiz. Eğer 200 bini geçerse başvuran vatandaşlardan geçerli olanları torbaya atıp kura çekeceğiz. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca inşaatı biz, devletimiz yapacak. 2 sene içerisinde tamamlayacağız. Aylık olarak 5 bin 200 Türk Lirası kira yardımı, 10 bin 500 Türk Lirası da taşınma yardımı vereceğiz. Kiracıya da 2 aylık yardım vereceğiz. Vatandaşlarımız 2 oda 1 salon daire için 750 bin Türk Lirası ödeyecek."

KONUTDER: Önceliğimiz güvenli ve erişilebilir konut üretimi!

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?


Geri Dön