28 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 



İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, devletin son aylarda gayrimenkul ve inşaat sektörüne sağladığı desteklerin memnuniyet verici olduğuna vurgu yaptı. 

"Bu destekler, devletimizin hem ilk kez yuva sahibi olmak isteyenler için hem de riskli binalarını yenilemek isteyenler için üzerine düşen görevleri tam olarak yaptığını gösteriyor" diye konuşan Durbakayım, atılan bu adımların gelecek dönemlerde daha da daha sıklaşacağını ve hızlanacağını düşündüklerini belirtti. 

Yaklaşık 6,7 milyon riskli konutun bulunduğu Türkiye'de özel sektörün de bu kutsal davada önemli görevler alacağının altını çizen Durbakayım, açıklamasını "Bireysel dönüşümler için sağlanan kira yardımı, dönüşüm desteği, KDV ve vergi muafiyeti gibi teşviklerin büyük çaplı dönüşümlerde elini taşın altına koyan inşaat firmalarına da tanınması topyekun bir kentsel dönüşüm hamlesinin kısa zaman ve başarıya ulaşmasına mutlak fayda sağlayacağını düşünüyoruz" diyerek tamamladı. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan da aylık kira yardımının kısa süre önce 3 bin 500 TL'ye yükseltildiğini hatırlatarak, bu rakamda yeniden revizeye gidilmesinin henüz istenilen düzeyde olmasa da vatandaşların elini bir nebze rahatlatacağına dikkat çekti. 

Konutunu parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere düşük faizli kredi imkanı verilmesinin ve binasının riskli tespitini yapanlara ise dönüşüm için ihtiyaç duyulan tutarın yarısının hibe edilmesinin çok değerli hamleler olduğunu aktaran Türkkan, "Burada dikkate değer bir diğer konu ise güçlendirme. Bu dönüşüm hamlesiyle birlikte güçlendirmede de benzer adımların atılması çok değerli olacaktır. Doğru bir matematik ve bilimsel sonuçlarla güçlendirme ve dönüşüm birlikte, eşzamanlı kurgulanmalı" açıklamasında bulundu. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün ise son dönemde kentsel dönüşümde atılan adımların oldukça önemli olduğunu dile getirdi ve "Özellikle vatandaşı direkt ilgilendiren ve onlara kendi konutlarını dönüştürme noktasında büyük kolaylıklar sunan bu müjdelerin kentsel dönüşümü çok hızlandıracağını düşünüyoruz" diye konuştu. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında başvuruların 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağının altını çizen Özgün, "Kampanyanın süresinin uzatılması etkinliğini artıracaktır" diyerek, ilk etapta bir seneye yayılması gerektiği kanaatinde olduklarını aktardı. 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik de en son yaşanan deprem felaketinin bütün ülkeye deprem gerçeğini bir kez daha acı bir şekilde hatırlattığını vurguladı ve "Bugün geldiğimiz noktada özellikle İstanbul'un çok ciddi sayıda yapısı depreme dayanıksız durumda. Burada büyük bir seferberliğe ihtiyaç vardı ve Cumhurbaşkanımızın açıkladığı paketle kentsel dönüşüm çok daha hızlı ve aktif şekilde gerçekleştirilmeye ve ilerlemeye devam edecek" diyerek, bu teşviklerin sürece hız açıdan önemli katkıda bulunacağının altını çizdi. 

Açıklamasında "Bu krediyi kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini yenilemek isteyen vatandaşlarımız için çok büyük bir avantaj olarak görüyoruz. İnşaat sektörü ve sektörün paydaşları yine devletimizin desteğiyle kentsel dönüşüm noktasında ciddi rol alacaktır" ifadelerine yer veren Mahmut Sefa Çelik, Sinpaş olarak önümüzdeki dönemde de yenilenme sürecinde aktif olarak yer almayı planladıklarını dile getirdi. 

'Yarısı Bizden' kampanyasında başvurular ne zaman başlayacak? 5 adımda 'Yarısı Bizden' kampanyası tüm detaylarıyla! 

İstanbullulara müjde üstüne müjde! Dönüşümde maliyetin yarısını devlet karşılayacak: Kira yardımı da 5 bin 250 TL oldu!

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!


Geri Dön