27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yıllık 30 milyon metreküp hazır beton gerekli!

Kentsel dönüşümde yıllık 30 milyon metreküp hazır beton gerekli!

Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güleryüz, kentsel dönüşüm projesi için yıllık yaklaşık 30 milyon metreküp hazır betona ihtiyaç bulunduğunu ve bunun rahatlıkla karşılanabileceğini bildirdi...



AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Güleryüz, kentsel dönüşüm projesi için yaklaşık 600 milyar lira maliyet çıktığını ve 10 senelik bir zaman diliminde bu harcamanın yapılacağını söyledi.


Hazır beton tarafında ise toplam 300 milyon, yıllık olarak da yaklaşık 30 milyon metreküp hazır betona ihtiyaç bulunduğunu anlatan Güleryüz, ''Türkiye yıllık 90 milyon metreküp hazır beton üretimi ile son 3 senedir Avrupa birincisi. Yıllık 140 milyon metreküplük kapasiteyle bu ihtiyacı rahatlıkla karşılarız. İnşaat sektörünün canlanmasına paralel olarak hazır beton sektörü de canlanır'' dedi.


Güleryüz, ev alacaklara da uyarılarda bulunarak, ''Bizler konut alırken fayansı nasıl, musluğu nasıl diye bakıyoruz. Ama artık bilinçli tüketici olacaksınız. (Bunun beton cinsi ne?) diye soracaksınız. Kalitesi  C30'un altındaysa almayacaksınız'' diye konuştu.


AA


Geri Dön