24 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümden önce 'adalet' tesis edeceğiz!

 Kentsel dönüşümden önce 'adalet' tesis edeceğiz!

Kentsel dönüşüm çalışmaları, Esenler'in çehresini değiştirecek. Esenler Belediye'sinin projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toki, Büyükşehir Belediyesi ve özel teşebbüs ortaklığıyla yürütülecek



İstanbul Esenler Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarına hızlı başladı. 'Çocuklarımıza tabut değil güvenli gelecek bırakın' sloganıyla hazırlanan projeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve özel teşebbüsün birlikteliğiyle yürütülecek. Bugün ilk kazmanın vurulacağı dönüşüm projelerinde Tuna Mahallesi'nde neredeyse tüm yolların yer altına alınacağını açıklayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ''7 bin araçlık kapalı otopark yapıyoruz. Binaların çoğu ekolojik olacak. Bunun yanında 80 metrekaresi olan bir vatandaş eğer 100 metrekarelik alan isterse 80 metrekarelik alanı bedava vereceğiz. Kalan 20 metrekareyi de 10 vade ile az bir miktarda vermeyi düşünüyoruz. Tüm bunları Esenler Belediyesi bünyesinde yer alan inşaat şirketi yapacak'' diye konuştu.

Tuna Mahallesi'nde 25 bin metrekarelik alana 28 katlı iki kulede toplam 800 konut yapılacağını kaydeden Göksu ''Sosyal donatıların da yer alacağı kulelerin ilk üç katında ticari üniteler ve yaşam alanlarına yer verilecek. 'Tuna 2071 adını taşıyan projede kat bahçelerinin yanı sıra geniş teraslı dairelere de yer verilecek. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve sınırlı sayıda 4+1 daireleri yer alacak'' açıklamasını yaptı. 


Geri Dön