29 / 04 / 2024

Serdar İnan: Dönüşümden önce engellerini kaldıralım!

Serdar İnan: Dönüşümden önce engellerini kaldıralım!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul"un kentsel dönüşümden önce konunun önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ederek bu engelleri tek tek sıraladı



İstanbul"un tarihi boyunca dünyanın ilgisini çekmiş çok özel bir şehir olduğunu belirten İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul"un kentsel dönüşümden önce konunun önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade ediyor. œİstanbul'u nasıl bir kentsel dönüşümün kurtaracağına gelmeden önce doğru şehir planlamasının önündeki engellere değinmek gerekiyor diyen İnan, bu sorunları beş ana başlık altında toplayarak, œİmar planı, mülkiyet sorunları, yabancıya satış ve bürokrasi, kentsel dönüşüm ve doğru şehirciliğin önündeki engeller kaldırılmalı diye konuşuyor.

˜İmar planı 8 milyon kişilik"

şžu anda ket için uygulanan imar planının çok yetersiz olduğuna dikkat çeken İnan, bu planın giyilen dar bir elbise gibi olduğunu vurgulayarak bir an önce değişiklik yapılması gerektiğini belirtiyor.

İstanbul'un imar planı yaklaşık 8 milyon kişiye göre planlandığına dikkat çeken İnan, œBu plan 25 milyon kişiye göre yapılmalı. Eski sitelerin yıkılabilmesi için maksimum yüzde seksen çoğunluk yeterli olmalı, yabancıya satış imkanı kolaylaşmalı, bürokrasi ve hukuk hızlanmalı. Bu sorunlar halledildikten sonra İstanbul"u kurtaracak planları yapmak hiç de zor olmaz diyerek sözlerini bitiriyor.

Serdar İnan"ın kentsel dönüşüm reçetesi;

1-İstanbul"un kentsel dönüşümü için önce doğru şehir planlamasının önündeki engeller kaldırılmalı

2-İmar planı, mülkiyet sorunları, yabancıya satış ve bürokrasi, kentsel dönüşüm ve doğru şehircilik sorunları çözüme kavuşmalı

3- İmar planı 8 milyon kişi için. Bunun kriteri 25 milyon kişi olmalı.


Geri Dön