02 / 05 / 2024

Murat Akça: Kentsel dönüşümden önce fikirsel altyapı değişmeli!

Murat Akça: Kentsel dönüşümden önce fikirsel altyapı değişmeli!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Akça, Türkiye'nin kentsel dönüşüm kavramı ile yeni tanıştığını belirterek, kentsel dönüşüm süreci başlamadan önce fikirsel altyapının oluşması gerektiğini söyledi.



Kentsel dönüşüm kavramı ile Türkiye'nin yeni tanıştığına dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Akça, "Her işin altyapısı önemlidir. Kentsel dönüşüm Türkiye'nin yeni tanıştığı bir kavram. Dolayısıyla kentsel dönüşüm süreci başlamadan önce, fikirsel altyapının çok iyi oluşturulması lazım" dedi. 


Murat Akça, zihinsel dönüşümün gerekliliğini şöyle ifade etti: "Kentsel dönüşüm dediğimiz süreç sadece fiziksel şartları içeren, yapıların gözle gördüğümüz dönüşümü değildir. Kent dediğimiz, çok geniş bir kavramdır. Dönüşümünün ise pek çok parametresi var. Sosyolojik parametreler vardır. Kent deyince edebiyat vardır, sosyoloji vardır, hukuk vardır, eğitim vardır, sağlık vardır. Pek çok parametre, kentsel gelişim sürecini belirler. Dolayısıyla bu işin fikri müktesebatının sıhhi çalışması lazımdır. Kentsel dönüşüm süreci çok devrimsel bir hamledir. Ama iyi bir fikirsel altyapıyla bizler Türkiye'de devrim niteliğinde dönüşümler gerçekleştirebiliriz." Tüm bu gerekliliklerle birlikte Ankara'nın, doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile dört koldan kentleştiğine dikkat çeken Akça, 'Ankara, batıya doğru gelişiyor' söyleminin artık geçerliliğini yitirdiğini kaydetti. Akça, "Şu anda İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu. Samsun Yolu ve Konya Yolu ile kentleşme anlamında Ankara, dört bir taraftan farklı projelerle ilerliyor. Bunu çok net görüyoruz" diye konuştu. 


Ankara'da konut sektöründe birçok markanın da rekabet ettiğine de değinen Akça, çok sayıda marka olmasının tüketicinin seçeneğini artırdığını belirterek, söz konusu durumun tüketicinin lehine olduğuna işaret etti. 


Ankara Başkent


Geri Dön