27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme giren bina sayısı 30 kat arttı!

Kentsel dönüşüme giren bina sayısı 30 kat arttı!

İstanbul'da kentsel dönüşüme vatandaşın ilgisi devam ediyor. Kentsel dönüşümdeki bina sayısı 1 yılda yüzde 30 arttı. Geçen yıl ocakta 50 bina dönüşürken, bu yıl sayı 1.500'e çıktı...



İstanbul'da kentsel dönüşüme vatandaşın ilgisi devam ediyor. Geçen yıla göre dönüşüme giren bina sayısı 30 kat arttı. 2013'ün ocak ayında ayda yalnızca 50 bina kentsel dönüşümden yararlanırken, bu rakam bugün bin 500 bina seviyesine ulaştı. İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Hakan Çatalkaya, 1 yıl içinde sistemin gelmiş olduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2013'ün başından bu yana İstanbul'da kentsel dönüşüme giren bina sayısının arttığını dile getiren Çatalkaya şöyle konuştu: "Hükümetin başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğine 2013 yılı boyunca Türkiye çapında toplam 20 bin bina giriş yaptı. Bu rakamı Kadıköy'ün yarısı büyüklüğünde bir bölgenin yenilenmiş olması şeklinde de düşünebiliriz." 


EN FAZLA TALEP KADIKÖY'DEN 


Çatalkaya, en fazla talebin sırasıyla Kadıköy, Esenyurt ve Küçükçekmece'den geldiğini söyledi. Çatalkaya, bu rakamın yıl sonuna kadar ayda 2 bin 500 bina seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü dile getirdi. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön