01 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüme kira desteği!

Kentsel dönüşüme kira desteği!

Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, kentsel dönüşüm projesi kapsamında başvuranlara kira ve taşınma yardımında bulunuyor. Müdürlük, 443 kişinin ev kirasını hala ödemeye devam ediyor.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlara karşılıksız mali destek sağlamaya devam ediyor. Devletten kira ve taşınma bedeli yardımları için talepte bulunan kiracı ve maliklerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 


Kayseri'de kentsel dönüşüm projesinden yararlananların sayılan da dikkat çekiyor. Kayseri'de 433 kiracının konut kiralarını ödeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, bu güne kadar 1 milyon 843 bin lira kira yardımında bulundu. 


Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Namık Güver, Eylül ayında 6 kişinin taşınma yardımı aldığını belirterek, yine Eylül ayında 251 bin lira kira yardımında bulunduğunu söyledi. 


Güver, "Kentsel dönüşümden yararlanarak risk altındaki binalarını yenilemek isteyenler, devletten kredi veya kira yardımı talep edebiliyor. Kıra taleplerine ise Bakanlığın son bir kontrolünden sonra olumlu veya olumsuz şekilde cevap veriliyor" diye konuştu. 


C42 BİNA YIKILDI... 


Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Namık Güver, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Kayseri'de bugüne kadar 42 yapı ile 317 konutun yıkıldığını ifade etti. En çok kentsel dönüşüm kapsamına giren ilçelerin başında Kocasinan'ın geldiğini ifade eden Güver, bölgede 50 yapının incelendiğini belirtti.


Kocasinan'da 22 yapının yıkıldığını ve yıkılacak olan 28 yapının daha bulunduğunu belirten Güver, Melikgazi İlçesi'nde 45 yapının incelendiğini söyleyerek. "Melikgazi'de şu ana kadar 2 yapı yıkıldı Yıkılmayan yapı sayısı ise 43 olarak kayıtlara geçti. Melikgazi'de toplam 24 kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yıkıldı. Talas'ta ise 27 yapı incelendi ev 18'i yıkıldı. Riskli görülen 231 konut da yıkılarak kentsel dönüşüme dahil edildi. 3 ilçe de toplam 122 yapı incelendi ve 42'si yıkıldı. Yıkılmayan yapı sayısı ise 80. Toplam yakılan konut ise 317 olarak belirlendi." dedi. 


E Haber










Geri Dön