02 / 07 / 2024

Kepez Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin hızla refah ülkesi olma yoluna devam ettiğini belirterek, bu gelişmeye paralel Türk kültürünün de geliştirilmesi gerektiğini söyledi



Kepez Belediyesi’nce Sakarya Bulvarı üzerinde 20 dönümlük alanda yaptırılacak kültür merkezi binası ve meydan düzenlemesinin temel atma törenine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kepez belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Akdağ, törende yaptığı konuşmada, belediyelerin kültürel hizmetleri çok önemsediğini belirterek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de kültürel ve sanatsal değerleri vatandaşlarla buluşturma amacını taşıdığını kaydetti ve kültür merkezi yapımı için Tütüncü’ye teşekkür etti.

AK Parti Hükümetleri döneminde Türkiye’nin eğitim, sağlık ve tüm yaşam alanlarında reform ve refah elde ettiğini, refahın kültürün gelişimiyle bütünlük kazanacağını vurgulayan Akdağ, "Türkiye hızla refah ülkesi olma yoluna devam ediyor. Bununla beraber kültürümüzü de geliştirmek çok önemli. Bir ülke refah ülkesi olabilir ama kültürünü yeterince geliştiremezse, medeniliğini de devam ettiremez. Bizi biz yapan kültürümüzdür. Bu değerlerimizi sanatla yaşatmak durumundayız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın öncülüğünde Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın 8 yıldır uygulandığını, bu konuda büyük mesafe aldıklarını ancak daha yapacak işleri olduğunu vurgulayan Akdağ, bugün Antalya Belek’te düzenlenen ve  bin 500 kişinin katıldığı toplantıyla, Sağlıkta Dönüşüm Programını her yönüyle ele aldıklarını anlattı. "Şükürler olsun Türkiye’de büyük bir mesafe aldık" diyen Akdağ, sağlık alanındaki yeni gelişmelere de kendilerini hazırladıklarını söyledi.

AK Parti Hükümetlerinin, bir işe başlayıp yarım bırakmadığını, kendilerinden önceki siyasi iktidarlar döneminde ise Türkiye’nin yatırım mezarlığına döndüğünü savunan Akdağ, mahkemelik olan 5-10 yer hariç geçmiş dönemlerden kalan ve yarım bırakılmış hiçbir inşaat, yatırımın bulunmadığını bildirdi.

-KEPEZ’E İKİ MÜJDE-

Akdağ, Kepez ilçesine iki müjde vereceğini de belirterek, eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile daha önce geliştirdikleri 50 dönümlük alandaki poliklinik projesini, 300 yataklı hastaneye çevirme kararı aldıklarını açıkladı.

Sütçüler Mahallesinde başlanan poliklinik binasını 300 yataklı modern bir hastane halinde inşa edeceklerini kaydeden Akdağ, hastaneyle 500 bine yaklaşan nüfusu bulunan Kepez’in, sağlıktaki ihtiyacının bir ölçüde karşılanmasını hedeflediklerini bildirdi.

İkinci müjde olarak Kepez ilçesinde ağız ve diş sağlığı merkezi yapılacağını duyuran Akdağ, "Mükemmel bir ağız diş sağlığı merkezi inşa edeceğiz. Uygun arazinin peşindeyiz. 13 dönümlük arazinin 5 dönümü hazır ama bu yeterli değil. 8 dönüm de bu alana katılırsa mükemmel bir ağız diş sağlığı merkezini inşa edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, kabine üyeleri ve belediye başkanlarının da yer aldığı AK Partililer’in, ülke insanının daha rahat, refah içerisinde yaşamasını istediklerini dile getiren Akdağ, milletin geleceğe daha güvenli bakması için çalışmaları sürdürdüklerini vurguladı.

-YILDA 60 BİN GÖÇ...-

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de son 50 yılda şehirlerde kimlik, kişilik olmadığını,herhangi bir Avrupa şehrinden farklı bir kentimizin bulunmadığını belirterek "Halbuki her şehrin bir kimliği kişiliği olmalı. Bu yüzden, ben bu eserin bir başlangıç olmasını diliyorum"diye konuştu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya’ya her yıl göç eden 60 bine yakın insanın büyük bölümünün Kepez ilçesine yerleştiğini dile getirdi, bu insanlarının kent kültürüne katılımı ve entegrasyonu için kültürel ve sanatsal değerleri kazanmalarının de önem taşıdığını bildirdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 500 binin üzerinde nüfusa sahip ilçede en büyük eksiklerden birinin donanımlı kültür merkezi olduğunu belirterek, projenin çok kısa süre sonra tamamlanması ve hizmete açılmasıyla Kepez’in kültür sanat şehri olması için mekan eksikliğinin ortadan kaldırılmış olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, butona basarak temel atmayla inşaat çalışmalarını başlattı.
AA


Geri Dön