05 / 05 / 2024

Kepez Devlet Hastanesi ay sonunda açılacak!

Kepez Devlet Hastanesi ay sonunda açılacak!

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’da çok önemli sağlık yatırımlarının peş peşe hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.



AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya’da çok önemli sağlık yatırımlarının peş peşe hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.


AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya'da sağlık alanında çok önemli yatırımlar hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu yatırımlar hem vatandaşa verilen sağlık hizmetlerinde iyileşmeyi, hem de sağlık turizminde büyümeyi getirecek" dedi. Sütçüler'deki Türkiye'nin ilk dijital hastanesi olan Kepez Devlet Hastanesinde polikliniklerin ay sonunda hizmete geçeceğini açıklayan Sümer, Türkiye'nin en büyük acil servisine sahip olacak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binasının çocuk bölümünün önümüzdeki günlerde açılacağını, hastanenin Şubat'ta ise tamamen hizmete açılacağını söyledi.


75 MİLYONLUK HASTANE

Rıza Sümer, Kepez Devlet Hastanesinin temelinin 2014 yılı Mart ayında atıldığını hatırlatarak, "75 milyon 844 bin 500 TL ihale bedeli olan hastane 54 bin 307 metrekare kapalı alana sahip 3 ana blok olmak üzere toplam 10 bloktan oluşuyor. Geçici kabuller yapıldı. Ay sonunda poliklinikler hizmet vermeye başlayacak. Ameliyathaneler ve yataklı hizmetler daha sonra devreye girecek" diye konuştu. Antalya'nın en büyük onkoloji merkezinin de Kepez Devlet Hastanesinin yanında kurulduğunu hatırlatan Sümer, yanık tedavi merkezinin de olacağı hastanede, anjiyo ve açık kalp ameliyatları da yapılacağı bilgisini paylaştı.


KAMERALI YOĞUN BAKIM

Hastanenin Türkiye'nin ilk dijital hastanesi olacağının altını çizen Sümer, "Kepez Devlet Hastanesinde tüm işlemler elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine tablet bilgisayar kullanacak. 'Kağıtsız Hastane Projesi'yle tedavi sürecinde hastalarla ilgili tüm verilere tablet bilgisayarlar ya da akıllı telefonlarla ulaşılabilecek" dedi. Sümer hastanedeki elektronik donanımla ilgili şöyle konuştu: "Hastane yürüyen merpenleriyle, asansörleriyle bir otel ve alışveriş merkezi görünümüne sahip. Teknolojinin imkanları vatandaşların memnuniyeti için sonuna kadar kullanılıyor. Mesela yoğun bakım servisi kamera ile takip edilecek. Belirli saat aralıklarında, hasta yakınlarına internet üzerinden canlı yayını izlemek için izin verilecek. Böylece yoğun bakımda olduğu için göremediği yakınlarının durumunu gözleriyle görebilecek." Kepez bölgesinde ayrıca 54 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hizmete girdiğini belirten Sümer, Kepez Belediyesi eliyle Kuzeyyaka, Göksu, Duraliler, Altınova, Fevzi Çakmak ve Yükseliş mahallelerine Aile Sağlığı Merkezi kazandırıldığını açıkladı.


TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ACİLİ

Rıza Sümer Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin yılbaşında tamamlanacağını, ancak Şubat ayını bulması beklenen açılıştan önce çocuk bölümünün taşınacağını açıkladı. Eğitim ve Araştırma Hastanesinde özellikle yoğun bakım ve acil bölümünde ihtiyacı olduğunu hatırlatan Sümer, "89 milyon TL ihale bedelli ek binada 40'ı yeni doğan, 42'si yetişkin ve çocuk olmak üzere 82 yoğun bakım odası olacak. Yani hastanenin yoğun bakım kapasitesi ikiye katlanacak. Ayrıca Türkiye'nin en büyük acil servisi de hastane bünyesinde olacak" açıklamasında bulundu.


YENİ YATIRIMLAR

Aşır Aksu Hastanesi yerleşkesinde yapılan 30 yataklı AMATEM Ünitesinin açılışının yapıldığını hatırlatan Rıza Sümer, "Ayrıca Sağlık Bakanlığımızın yatırım planları arasında 300 yataklı Aksu Devlet Hastanesi, 75 yataklı Finike Devlet Hastanesi, 50 yataklı Demre Devlet Hastanesi, 150 yataklı Konyaaltı Devlet Hastanesi de bulunuyor" diye konuştu.


Sabah


Haber Star'da şu şekilde yer aldı


TÜRKİYE'nin ilk akıllı devlet hastanesi Antalya'da açılacak. 400 yataklı Kepez Devlet Hastanesi bu ay içersinde hizmet vermeye başlayacak. Yoğun bakım ünitesindeki hastaları, yakınları belli saatlerde internetten takip edebilecek.


2014 yılında temeli atılan Sütçüler Mahallesi'ndeki Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Kepez Devlet Hastanesi, 400 yatak kapasitesiyle bu ay içersinde hizmet vermeye başlayacak. Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ve yeni hastanenin başhekimi Dr. Adil Gökmen, hastanede düzenledikleri basın toplantısıyla bilgi verdi.


YURT DIŞINDA TÜRKİYE'YE TEDAVİ İÇİN GELİYORLAR

Milletvekili Hüseyin Samani, 15 yıl önce en çok tartışılan konuların başında sağlık geldiğini söyledi. Sağlıktaki sıkıntıların 15 yıl önce Türk filmlerinin konusu haline geldiğini ifade eden Samani, rezalet uygulamalar olduğunu hatırlattı. Gelinen noktada ise tedavi için yurt dışından insanların Türkiye'yi tercih ettiğini belirten Samani, “Yabancılar Türkiye'de hem tatil yapıyor, hem tedavi oluyor. Film senaryolarının artık değişmesi gerekiyor. Yurt dışından gelenlerin hayatını anlatan filmler çekilmeli. Sağlığa erişim eskiden engelli koşu yapmak gibi bir şeydi. Herkesin gittiği hastane farklıydı. Özelikle SSK hastanelerine gidenler çok rezalet durumdaydı. Tedavi olmak için sıraya girerdi, ardından eczane için sıraya girerdi. Artık herkes istediği hastanede tedavi oluyor" diye konuştu.


Son iki yılda Antalya'da 50 adet ağız diş sağlığı merkezi açtıklarını dile getiren Samani, Antalya'daki hastanelerde 5 bin 296 yatak kapasitesi, 802 yoğun bakım ünitesi, 440 adet de diyaliz ünitesi olduğunu söyledi. 


Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer de hükümetin son 14 yılda 18 katrilyon lira sağlık hizmeti yaptığını kaydetti. Sümer, Kepez Devlet Hastanesi'nin Türkiye'nin ilk akıllı hastanesi olduğunu vurguladı.


KEPEZ'İN RÜYASIYDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de hastanenin Kepez'in 20 yıldır devam eden rüyası olduğunu kaydetti. Kepez'e fevkalade bir hastaneyi armağan etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Tütüncü, “2009'da göreve geldiğimizde yeni bir şehir vizyonu hedefi koymuştuk. Hükümetimiz bu rüyamıza destek verdi" dedi. 


BİRÇOK UYGULAMA TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Prof. Dr. Necat Yılmaz ise açılacak hastanenin ilk dijital hastane olduğunu söyledi. Hastaneyi engellilerin rahatlıkla kullanabileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Bir engelli vatandaş istediği polikliniğe kendisi gidebilecek. Bu Antalya'da ilk uygulama. Hastanenin birçok uygulaması Türkiye'de ilk olacak" diye konuştu.


400 YATAKLI

Kepez Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Gökmen de 125 milyonluk sağlık kompleksinin Antalya'ya kazandırıldığını söyledi. Hastanede toplam 400 yatak olduğunu vurgulayan Gökmen, odaların 5 yıldızlı otel odası konforunda olduğunu kaydetti. Yoğun bakımların görülmemiş konseptte olduğunu aktaran Gökmen, “Hastanede kalp damar cerrahisi ünitelerinin yanı sıra yanık merkezi, diyaliz ünitesi ve onkoloji ünitesi de var. Akıllı hastane konusunda iddialıyız. Hastaların daha az zaman geçirmesi için planlamalar yapıyoruz. Bu ay içinde hastanenin hizmet vermesi planlanıyor" diye konuştu. Açıklamanın ardından Başhekim Adil Gökmen, gazetecilere hastaneyi gezdirerek bilgi verdi.


KAĞITSIZ HASTANE PROJESİ

Kepez Devlet Hastanesi'nde doktor ve hemşireler kağıt-kalem yerine teknolojik cihazlar kullanacak. Yürüyen merdivenli hastanede, hasta yakınları yoğun bakım ünitelerindeki hastalarını kameralar aracığıyla internetten belli saatlerde takip edebilecek.


Star



Geri Dön