17 / 05 / 2024

Kepez Düden çayı üzerindeki köprü beş mahalleyi birbirine bağlayacak!

Kepez Düden çayı üzerindeki köprü beş mahalleyi birbirine bağlayacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ilçesi Düden Çayı üzerinde yapımını tamamladığı Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlayan Mevlana Köprüsü'nün açılışı yapıldı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kepez ilçesi Düden Çayı üzerinde yapımını tamamladığı Habibler ve Baraj mahallelerini, Şelale, Zeytinlik ve Altınova Düden mahallelerine bağlayan Mevlana Köprüsü'nün açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclis Başkanı Cavit Arı, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bölge halkına verdikleri sözü yerine getirmekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. 


KEPEZ HAK EDİYOR 


Akaydın, "50 metre uzunluğunda, 22 genişliğinde, 4 ayağı, 3 tane açıklığı olan bu köprünün çok önemli anlamı vardır. Şelale, Baraj, Zeytinlik, Habiplerve Altınova mahallelerinin ulaşımı bu köprü ile çok kolaylaştı. Köprünün devamında, Altınova imar planıyla yeni açılacak yollar ile bu bölge Havaalanı ve Aksu'ya bağlanacak. Köprünün bir diğer bağlantı yolu ise Muammer Aksoy Caddesi'nden Batı Çevre Yolu'na ulaşımı sağlayacak. Bu Kepez'e 1 hafta içerisindeki ikinci önemli hizmetimiz. Bu tür projeler Kepez'e ekonomik canlılık katacak ve kaliteli bir Kepez ortaya çıkacak. 


Çok gururluyum, Kepez bu tür projeleri hak ediyor" dedi. Baraj Mahalle Muhtarı Osman Uç ise Akaydın'a köprünün mahalleye kazandırılmasından dolayı teşekkür ederken, "Bizlerin nasıl üç öğün yemek ihtiyacı varsa, bu köprü de bölge halkımız için o kadar ihtiyaçtır. Bu köprünün yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Muhtarlar Akaydın'a mahallerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verdi. Başkan Akaydın, daha sonra Mevlana Köprüsü'nün açılış kurdelesini kesti. Akaydın, mahalle halkıyla Mevlana Köprüsü'nü bir uçtan diğer uca yürüyerek geçti ve 'güle güle kullanın'dedi. 


Günboyu


Geri Dön