14 / 05 / 2024

Kepez Erenköy Mahallesi'nde tapular sahiplerine teslim edilecek!

Kepez Erenköy Mahallesi'nde tapular sahiplerine teslim edilecek!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü kendisine ve partisine verilen desteğe teşekkür etmek amacıyla Erenköy Mahallesi sakinlerinin, 40 yıla yakın bekledikleri tapularına kısa bir sürede kavuşacaklarını söyledi



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Erenköy Mahallesi sakinlerinin, 40 yıla yakın bekledikleri tapularına kısa bir sürede kavuşacaklarını söyledi Başkan Hakan Tütüncü, mahalli seçimlerde kendisine ve partisine verilen desteğe teşekkür etmek amacıyla, Kanal Mahallesi'nde kapalı semt pazarım ve Erenköy Mahallesi'nde ise 3 kıraathaneyi ziyaret etti. 


Başkan Tütüncü, seçim kampanyası döneminde de gittiği semt pazarı ziyaretinde esnafa ve vatandaşlara kendisine gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. 


Pazarcı esnafı ve bölge halkı da hayırlı olsun dileklerini ilettikleri Başkan Tütüncü'nün, seçimlerden hemen sonra kendilerini unutmamasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 


Vatandaşlar, Tütüncü'nün ikinci kez Kepez Belediye Başkanı olmasından duydukları mutluluğu da ifade ettiler. 

Pazarcı esnafın ve mahalle sakinlerinin hizmetle ilgili isteklerini not alan Başkan Hakan Tütüncü, Hasan Ali Peker, Kültür ve Yörük Ali kıraathanelerinde de Erenköy Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Tapunun önündeki 2B engeli kalktı Tütüncü, ziyaretlerde mahalle sakinlerinin en önemli beklentisi olan tapu probleminin çözümüne yönelik yaptıklan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 2B engelinden dolayı Erenköy ile 18 mahallede tapulama işlemi yapamadıklarım anımsatan Tütüncü, "Ak Parti'nin hazırladığı yasa tasarısının, Meclis Genel Kurulu'nda 2012'dekabul edilmesiyle Kepez'in kanayan yarası 2B problemi çözüldü. 2B engelinin ortadan kalkmasıyla Erenköy ve 18 mahallede, Vakıf arazilerinde, Hazine arazilerinde, belediye arazilerinde ve 2B alanlarında tapulama işlemi yapılabilir hale geldi." açıklamasını yaptı. 

501 kişi tapularını aldı Başkan Tütüncü, Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde, belediyeye devri yapılan parsellerle ilgili tapulama işlemini geçtiğimiz aylarda başlattıklarım kaydetti. 

Bu kapsamda Çamlıbel, Erenköy ve Esentepe mahallelerinde 1200 gecekonduyla ilgili hak sahipliğini belirlemek amacıyla dosya aldıklarım dile getiren Tütüncü, "Çamlıbel'de, Esentepe mahallerinde belediye ait arsaların hak sahiplerine verilmesiyle ilgili gerekli adımlan attık. 501 hak sahibine tapularım verdik. Sıra Erenköy'e geldi. Hak sahipliğini tespit etmek için dosya toplanıyor. Encümen kararından sonra bu bölgedeki vatandaşlarımızda, belediye ait arsalarla ilgili tapularım kısa sürede alacaklar. Mahalle sakinleri, 40 yıldır bekledikleri tapularma kavuşacaklar" ifadesini kullandı. 

Başkan Hakan Tütüncü, tapu tahsis işlemlerinin tamamlanmasından sonra imar hukukuna uygun olması halinde bölgede kat artışına yönelik bir çalışma yapacaklarını da ifade etti. 

Bölgedeki Şehit Gökhan Korkut Caddesi'ne ticari alan verilmesi talebini de karşıladıklarını hatırlatan Tütüncü, belediye meclisinde kabul edilen imar planı değişikliği ile caddede isteğe bağlı zemin ticaret imkanı getirdikleri belirtti. 

Ziyaretlere, Kepez Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Kepez İlçe Teşkilatı üyeleri de eşlik etti. 

Antalya Hilal


Geri Dön