04 / 05 / 2024

Kepez'de 20 bin vatandaşa tapularını teslim edeceğiz!

Kepez'de 20 bin vatandaşa tapularını teslim edeceğiz!

Kepez Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "Antalya'ya nefes aldıracak ve Kepezin turizmdeki yerini artıracak çılgın projelerimiz var" dedi



Kepez Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü başkanlığında yapıldı. Toplantı da Kepeze yapılacak sürpriz park projesi ve Kepez Gecekondusunda yaşayan 20 bin vatandaşı ilgilendiren tabu ile ileili maddeler görüşüldü. 


ANTALYA'DA TEK 

Türkiye'de ve Antalya'da isminden bahsedilen çok nitelikli bir parkı Kepez'e kazandıracaklarını söyleyen Tütüncü, "Burada Meşe Kapısı mevkiindeki bir düzenleme ile alakalı başkanlığın önergesi vardır. Buraya alternatif turizm tesisi diyoruz. Sürpriz bir proje Türkiye'de ve Antalya'da isminden çok bahsedilen çok nitelikli bir parkı bölgemize kazandıracağız. Bununla alakalı, belediyenin yapmış olduğu çalışmalar var. Önceliğimiz Kepez ilçesi olarak Kepezi geliştirmek suretiyle turizmden pastayı ilçemize doğru büyütmektir. Bu dönemde turizme katkı sunacak çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz denemde de yaptığımız ve yapmakta olduğumuz güzel nitelikli parklar var. Gerçekten Antalya'da tek olacak bir çok kişiye yaş olarak hitap edecek ilgi odağı olacak ve tüm insanların aynı anda dikkatini çekebilecek gelişmiş güzel bir parkı meydana getirmekle ilgili bir düşüncemiz var. Antalya'ya gelecek olan yerli ve yabancı insanların gelmek için bir bahanesinin olacağı bir park olacak. Çılgın bir proje olacak. 2016 da inşallah bu tesisi hizmete sunmuş olmayı planlıyoruz" dedi. 


GECEKONDULARA TAPU 

Mecliste gündeme gelen gecekondulara tapu dağıtımı hakkında bilgi veren Tütüncü, "23 trilyon resmi değeri olan ve ticari alanlar dışındaki bütün hemşerilerimizin vakıflarla ilgili problemini çözecek olan takas vakıflardan geçti. Ve şuanda konu şuan Başbakanlıkta imzada sanırım birkaç ay içerisinde biz vakıf arazisindeki vatandaşlarımızı ticari alanlar dışındaki hemşerimize tabularını vereceğiz. Bu konu 20 binden fazla vatandaşımızı ilgilendiriyordu. Biz bu konuda 8 buçuk aydan fazla uğraşıyoruz. Şimdi mutluyuz. Ticari sahalar hariç çünkü o alanları vakıflar farklı değerlendiriyor. Bunların gerçekleşmesi bir süreçti. Bizde bu süreci hızlı değerlendirmek için ticari alanları saymadık" dedi. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön