04 / 05 / 2024

Kepez'de dokuma fabrikası projesi için görüşme gerçekleşti!

Kepez'de dokuma fabrikası projesi için görüşme gerçekleşti!

Kepez'in önemli yeşil ve tarihi yapılarından eski Dokuma fabrikasının bulunduğu 270 hektarlık alanda uygulanacak proje için Kepez Belediye Meclisi kararıyla oluşturulan Çalışma Grubu, kentle ilk buluşmasını gerçekleştirdi.



Mimarlar Odası Başkanı Osman Aydın'ın başkanlık ettiği çalışma grubunda Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası'ndan ikişer temsilci bulunuyor. Grupta Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Kepez Belediye Meclisi'nde grubu bulunan Ak Parti, CHP ve MHP'den birer temsilci yer alıyor. 



Dokuma alanındaki ilk buluşmaya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çalışma grubu üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hasan Subaşı, ANSİAD eski Başkanı Mehmet Hacıarifoğlu, akademisyen Tuncay Neyişçi, Kepez eski Belediye Başkanı Mehmet Atay, tarihçi yazar Hüseyin Cimrin katıldı. 



DOKUMA TEKRAR HAYATA KAZANDIRILACAK... 


Fikirlerin Nisan ayı meclisinde bir rapor olarak sunulacağını açıklayan Tütüncü, "Burada idare olarak iki temel amacımız var. Birincisi Dokuma fabrikasının olduğu alan, imar planında da kent parkı, yeşil olan olarak geçen, üzerinde tescilli binaların olduğu müstesna bir alan. Bu alan koruma kaideleri çerçevesinde tekrar hayata kazandırılırken kentin tamamının ortak aklına müracaat etmek bizim açımızdan çok önemli, ikincisi idaremize yol haritası niteliğinde fikirlerin harmanlanması kent belleği açısından çok önemlidir. Artık ortak aklın ve halkın malı olarak yaşamını sürdürsün ve geçmişin tozlu hatıralarını da bu çerçevede tekrar hayata döndürsün" dedi. 



ESKİ PERSONELİN FOTOĞRAF VE BELGELERİ MÜZEDE SERGİLENECEK... 


Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çalışma grubu üyeleri ve davetliler fabrika binaları ve yeşil alanlarda da incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, kurulduğu günden kapandığı güne kadarki yaklaşık yarım asırlık dönemde fabrikadan 7 bin kişinin gelip geçtiğini, bu kişilere ait fotoğraf, diploma gibi çok sayıda belgenin düzenlendiğini, Antalya'da birçok insanın dedesi, babasına ait burada hatıralara yer verileceğini açıkladı. 


Antalya Ekspres Gazetesi


Geri Dön