01 / 05 / 2024

Bingöl 2. etap dönüşüm projesi için hak sahipleriyle görüşüldü!

Bingöl 2. etap dönüşüm projesi için hak sahipleriyle görüşüldü!

Bingöl Belediyesince 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Kültür Mahallesinde yapılacak konutlar için hak sahipleriyle ilk görüşme gerçekleşti.



Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde hak sahipleriyle yapılan toplantıya katılan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı konuşmada, hak sahiplerinin görüşlerini alarak projeye bir şekil vermek istediklerini ve 2. etap için 2 projenin hazırlandığını belirtti.


Projelerin ilin kalkınmasını göz önüne alarak hazırlandığını ve konutların yerel müteahhitler tarafından yapılmasından yana olduklarını dile getiren Barakazi, şöyle konuştu:


"Hazırlanan 2 projeden birini  TOKİ  için hazırladık. İkinci projemiz de belediyemiz bünyesinde yerel müteahhitlerle yapılmak üzere hazırlandı. Sizlerin görüşleri doğrultusunda TOKİ veya yerel müteahhitlerle yapılması üzere bir karar vereceğiz. Biz bu projeleri yaparken ilimizin kalkınmasını da göz önüne alarak yerel müteahhitlerle yapılmasından yanayız. Yapılacak projenin her aşamasında Bingöllülerin olmasını istiyoruz. Paramızın Bingöl’de kalmasını istiyoruz, kendi müteahhitlerimiz kazansın istiyoruz."


Barakazi, Kültür Mahallesi’nde uygulanacak proje alanında 1971 deprem konutlarının bulunduğunu ve yapılacak çalışma ile 1971 Bingöl depreminin izleri de tamamen silineceğini söyledi.


Belediye Başkanı Barakazi, Kültür Mahallesi’nde 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanında 157 dönümde uygulanacak çalışma ile alanın altyapı ve üstyapısının komple yenileneceğini kaydetti.


Konutların iç oturma alanlarının en az 125 metrekare olacağını ve toplam bin 174 konutun yapılacağını ifade eden Barakazi, "Bowling salonu, sergi salonu, sinema salonu, açık ve kapalı cafe ve restaurantlar barındıran kültür merkezi ile yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanlarıyla Bingöl’de yeni bir yaşam merkezi oluşacak. 2. etap çalışmasıyla bin 174 konut, 47 dükkan, 34 iş merkezi ofis, bir adet butik otel ve kültür merkezi yapılacak" diye konuştu.


"Konut tipolojisinin mimari çözümlemesinde; başta modern olmak üzere yöre halkının temel hak ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş, ayrıca temel barınma unsurlarında hak sahiplerinin ihtiyaçlarına en yüksek saygıyla yaklaşılmıştır" diyen Barakazi, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Kentsel tasarım alanında; 29 normal konut bloğu 6 rezidans bloğu yerleştirilmiş 182 bin 100 metrekare konut alanı, 61 bin 890 metrekare ticari alan, 7 bin 200 metrekare kapalı otopark alanı öngörülmüştür. Tasarlanan her konut adasının fiziksel merkezlerinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlı ortak açık kullanım alanları tasarlanmıştır. Alanda mevcuttaki hak sahiplerinin yanı sıra bölgenin ve etrafının prestijli, yapısal açıdan sağlıklı ve ekolojik konut ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ekolojik sistem detaylı projeler oluşturulmuştur. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum."



Hürriyet


Geri Dön