27 / 04 / 2024

Kepez'de vatandaşlar yıkılan evlerini geri istediler!

Kepez'de vatandaşlar yıkılan evlerini geri istediler!

Kepez İlçesi'nde, 13 yıl önce yıkılan evlerini geri isteyen mahalleli eylem yaptı Kepez İlçesi'ndeki Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bulunan ve 2001 yılında evleri yıkılan bazı vatandaşlar, evlerinin geri verilmesini istedi.



15-20 yıl önce aldıkları arazilerin üzerine ev yaptıklarını ancak evlerinin askeri alan içinde kaldığı gerekçesiyle yıkıldığını savunan vatandaşlar, bunun karşılığında kendilerine başka bir yer verileceği yönündeki sözlerin yıllardır tutulmadığını ileri sürdü. Vatandaşlar, eski ve şimdiki belediye başkanlarına da sorunlarını çözmediği için tepki gösterdi. 


SIĞINMA HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI 


Rasim Erkan isimli bir vatandaş, bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarına sorunlarını anlattıklarını ancak sürekli oyalandıklarını öne sürdü. Erkan, "Burada 1 36 tane ev vardı. Bunlar yıkıldı ve bugün kendi arazimizin üzerinde imar planı yapılıyor, imar planında da kendisine yer yapıyor belediye. Biz vatandaş olarak 15 sene burada oturduk. Bizde tapu yoktu. 

Antalya'nın neresi tapuluydu, her taraf Hazine arazisiydi. Bizim buradaki yerlerimiz zilliyet yeriydi. Biz aldığımızda zeytin bahçesi, ekin tarlasıydı. Madem burada öyle bir şey vardı, elektriği, suyu geldi, belediye vergisini aldı, ecrimisil kesildi. Madem bizden bu paralar niye toplandı" dedi. 


SİTEMİMİZ BELEDİYE BAŞKANINA 


Bir başka vatandaş Şener Yurtlak ise evlerin bulunduğu arazinin yıkıldıktan sonra birilerine rant uğruna verileceğini iddia ederken, "Burada amaç bizim evlerin yıkılması ve buraların birilerine peşkeş çekilmesi. Yarın bir gün buraları bir müteahhide verip rant elde edecekler. Bu 136 eve yazık değil mi, bunlardan ne istiyorlar" diye konuştu. Hasan Duyar isimli bir vatandaş da sorunlarının çözülmesini talep ederek, haftasonu buraya gelip yıkılan evlerin önüne çadır kuracaklarını söyledi. 


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi


Geri Dön