02 / 05 / 2024

Kerim Özer: Bir karış yerinizi bile satmayın!

Kerim Özer: Bir karış yerinizi bile satmayın!

Bayraklı'da yaşayanlara "Sakın ola bir karış yerinizi bile satmayın" uyarısında bulunan Kerim Özer, "Kimseyi yerinden etmeden bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. " dedi




CHP Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Kerim Özer, ilçedeki en önemli sorunun işsizlik ve kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. İşsizliğin, kentsel dönüşümle önemli ölçüde çözüleceğine inanan Özer, dönüşümde Türkiye'ye örnek olacaklarını iddia etti. Bayraklı'da yaşayanlara "Sakın ola bir karış yerinizi bile satmayın" uyarısında bulunan Kerim Özer, "Kimseyi yerinden etmeden bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz. Kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Dağın eteklerinde vatandaşın arsasını, konutunu toplayanlar var. 

Halkımız konutunu, arsasını satmasın; bizim kentsel dönüşüm projemiz,  TOKİ  mantığındaki dönüşüm gibi olmayacak" dedi. 


Önce kentsel dönüşüm "Bayraklı'da yol yoz, iz yok, sosyal donatı, spor yapacağınız yer yok" diyen Kerim Özer, "Kentsel dönüşümü yapmazsanız, bunların hiçbiri olmaz" dedi ve ekledi: "Bayraklı'nın kurtuluşu kentsel dönüşümdür. Belediye bütçemizin yüzde 20'isini, 30'unu dönüşüme kaynak olarak ayıracağız. AB fonlarından yararlanacağız. Devlet teşviklerinden faydalanacağız. Bölgemizde yapılan gökdelenler, iş merkezleri, kentsel dönüşümün bir parçası. Onlarla hiçbir sorunum olmaz, tam aksine faydam olur. Benim derdim, 40 yıldır burada yaşayan insanlarımızın yerinden yurdundan edilmemesi. Vatandaşın malının üstüne çöreklenmek isteyenlere izin vermem." Oy rekoru kırarım Bayraklı'nın çok renkli bir ilçe olduğunu, tüm renkleri buluşturacağını kaydeden Kerim Özer, Karşıyaka'dan sonra en yüksek oy oranı ise seçim kazanacakları iddiasmda bulundu. Özer, "Yerel seçimlerde 20 bin oy fark atmıştık. 


Genel seçimlerde 20 bin oy fark kapandığı gibi 4 bin eksiye geçtik. Yani sermaye bitmiş durumda. Bu kaybı telafi etmemiz lazım. Ben Anadolu kökenli, Erzurumlu biriyim. 1977'den beri İzmir'de yaşıyorum. 


Bayraklı'da toplam seçmenin yüzde 15'ini oluşturan 48 bin Erzurumlu var. Erzurumluların yüzde 90'ı AK Parti'ye oy vermiştir. O oyları CHP'ye döndürecek aday benim. AK Partilinin de MHP'linin de BDP'linin de üzerinde birleştiği ismi Kerim Özcr'dir." Özer'in sevenleri caddeye sığmadı 25 yıldır CHP'de aktif siyaset yaptığının, 2005'te Bornova'nın seçilmiş ilçe başkanı olduğunun altını çizen Kerim Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyecilikten, devlet memurluğundan, bürokrasiden, fakirlikten geldim. Tüm sınavlardan geçtim. Bornova, İnegöl, Büyükşehir ve Konak belediyelerinde çok önemli projelerde imzam vardır. Geçen hafta pazar günü, İzmir'in en soğuk gününde aday adaylığını açıkladığımda yanımda 2 binden fazla Bayraklılı vardı. Gördüğüm tablo, ; beni gelecek adına umutlandırdı, çok mutlu oldum. Bayraklı, bir Eskişehir gibi dönüşümde, belediyecilikte Türkiye'ye örnek olacak. Çok hızlı hareket edeceğiz. Bayraklı'nın vakit kaybetmeye tahammülü yok." Dağın eteklerinde vatandaşın arsasını, konutunu toplayanların olduğunu öne süren Kerim Özer, "Türkiye'ye örnek olacak, kimseyi yerinden etmeden bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz" dedi 


Milliyet Ege


Geri Dön