27 / 04 / 2024

Keşan-Enez karayolunun yapımı TBMM'de konu oldu!

Keşan-Enez karayolunun yapımı TBMM'de konu oldu!

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, daha önce 3 kez soru önergesi hazırladığı Keşan-Enez karayolunun yapımını tekrar meclis gündemine taşıdı..



Keşan-Enez karayolunun yapımı TBMM de konu oldu!


CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Keşan-Enez karayolunun yapımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Daha önce 3 kez aynı konuyu TBMM gündemine taşıyan Bircan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu. 


Bircan önergesinde "Seçim bölgem Edine'nin Keşan-Enez karayolunda çok sayıda ölümü ve yaralamalı kazalar yaşanmaktadır. Bu yol İstanbul, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin gözde turizm merkezi olan Saros Körfezine giden tek yoldur. Keşan-Enez yolu Saros Körfezindeki Yayla, Erikli, Büyük Evren, Kara İncirli, Vakıf, Gülçavuş, Sultaniçe köyleri ve Enez'e yaz döneminde günlük ortalama 200-300 bin kişinin ulaşımını sağlamaktadır. Bozuk yolun yapılması hayati önem taşımaktadır." dedi.


"4 Aralık 2015 tarihli soru önergeme 28 Ocak'ta verilen yanıtta 2016 programının daha netlik kazanmadığı belirtilmiştir. 20 Nisan 2016 tarihli soru önergeme ise yanıt dahi verilmemiştir. 3 Mart 2017 tarihli soru önergeme verilen yanıta göre, "98.055.00 TL proje bedeli ile 58 km tek yol standardına göre yeni iş olarak alınmıştır." denmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Bircan 6 soru sordu.


Bircan'ın soruları

1- Günde 300 bin kişinin kullandığı Keşan-Enez yolu neden duble yol olarak yapılması planlanmamıştır?


2- Keşan-Enez yolu için 98 milyon 55 bin TL proje bedeli öngörülen iş için önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ne kadar TL hangi işler için harcanmıştır?


3- Keşan- Enez yolu için kamulaştırma yapılacak mıdır?


4- Keşan-Enez yolunun yapım aşamaları aylar itibari ile nasıl olacaktır?


5- Öngörülen 98 milyon 55 bin TL proje bedeli hangi kalemlere ne oranda harcanacaktır?


6- Keşan-Enez yolu planlamalarına göre ne zaman tamamlanacaktır?




Keşan-Enez karayolunun yapımı meclis gündeminde!



Geri Dön