02 / 05 / 2024

Keşan'a 300 kişilik öğrenci yurdu!

Keşan'a 300 kişilik öğrenci yurdu!

Keşan'daki yurt sorunu KYK'nın kiralama usulü ile çözülüyor. Daha önce Keşan Ticaret ve Sanayi Odası binasının arka kısmını öğrenci yurdu olarak kiralayan Kredi Yurtlar Kurumu, öğrenci sayısının da artmasıyla birlikte yeni bir arayışa girdi.




Edirne’nin Keşan ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanan 2 bina, 300 kişilik öğrenci yurdu olarak düzenlenecek.

Keşan’daki en önemli eksikliklerden biri olan öğrenci yurdu sorunu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun kiralama usulü ile çözülüyor. Daha önce Keşan Ticaret ve Sanayi Odası binasının arka kısmını öğrenci yurdu olarak kiralayan Kredi Yurtlar Kurumu, öğrenci sayısının da artmasıyla birlikte yeni bir arayışa girdi.

Önümüzdeki yıl Hakkı Yörük sağlık Yüksekokulu’nun da hizmete girmesiyle birlikte öğrenci sayısında ciddi bir artışın olacağını planlayan Kredi Yurtlar Kurumu, bu bağlamda bir çalışma başlattı. Yenimahalle’de Millet Caddesi üzerinde  TOKİ  FSM ayrımında bulunan ve özel şahsa ait iki binanın kiralandığı, bu iki binaya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bina sahipleriyle gerekli sözleşmenin Ankara’da imzalandığı öğrenilirken, yurdun eşyalarının da hazır olduğu ve Ankara’dan Keşan’a gönderileceği belirtildi. Şu anda binaların içinde bir takım düzenlemelerin yapıldığını belirten yetkililer, 300 kişilik öğrenci yurdunun akademik yılın ikinci yarısına yetişeceğini ve Şubat ayı sonuna kadar binanın faaliyete geçmeye hazır olacağını belirtti.



Anayurt


Geri Dön