17 / 05 / 2024

Keşana yurt mu yapılacak

Keşana yurt mu yapılacak

Keşan'daki yurt sorunu KYK'nın kiralama usulü ile çözülüyor. Daha önce Keşan Ticaret ve Sanayi Odası binasının arka kısmını öğrenci yurdu olarak kiralayan Kredi Yurtlar Kurumu, öğrenci sayısının da artmasıyla birlikte yeni bir arayışa girdi.

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

Yurt dışından telefon alanlar dikkat! Yurt dışından telefon alma dönemi bitiyor mu?

Türkiye’de teknolojik cihazlara yapılan vergi zam oranları artarak devam ediyor. Yurt dışından getirilen telefonların IMEI kayıt ücreti 2018 senesinde 500 Türk Lirası iken, bu rakam son 5 yılda yüzde 6238 oranında yükselerek 31 bin 692 Türk Lirası olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? KYK burs ücreti ne kadar?

YKS'ye giren milyonlarca aday, 2023-2024 Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve yurt başvuru tarihlerinin başlayıp başlamadığını sorguluyor. Peki, 2023-2024 KYK burs ve yurt başvuru tarihleri belli mi? İşte detaylar...

Bakan Muş: Yurt Dışı Müteahhitlik Sektörü 2023'te 500 milyar dolarlık proje bedeline ulaşacak!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş , yurt dışı müteahhitlik sektörünün senelik proje tutarının 30 milyar dolar seviyelerini geçeceğini öngördüklerini belirtti. Muş bu oranın 2023'te daha da artacağını kaydetti.

Yurt dışında çalışmak isteyenlere büyük müjde! Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açıyor!

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açacağını açıkladı. Peki Almanya hangi pozisyonlar için işçi alacak? Almanya işçi alımında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Doğtaş Kelebek yurt dışında üretim tesisi kuracak!

Doğtaş Kelebek CEO'su İsmail Doğan, "2020 yılı içerisinde ana yatırım konsantrasyonumuz yurt içi ve yurt dışında mağaza açılışı üzerine olacak" dedi ve yurt dışında yeni bir üretim tesisi planları olduğunu belirtti...

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla'da 138 kaçak yapıyı yıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Muğla’da yakından takip ettiği kaçak yapıların yıkımı sürüyor. Muğla'da şu ana kadar toplam 138 kaçak yapı yıkıldı.

Beyoğlu'ndaki halı saha yurt mu olacak?

İBB ve Beyoğlu Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Süleyman Solmaz yaptığı açıklamada, “Beyoğlu’nda yapılaşma yoğunluğu fazla, yeşil alan çok az. Depremde kullanılacak boş alan ihtiyacı var” dedi.

Öğrenciler dikkat! Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Ön kayıtlarını yaptıracak olan öğrenciler, fakültesine yakın bir noktada ev kiralamak için arayışlara başladı. Peki Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Öğrenciler dikkat! Yurt mu, ev mi?

Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra veliler de kara kara düşünmeye başladı. Peki yurtta kalmak mı yoksa ev tutmak mı?

Keşana yurt mu yapılacak Haberi

Keşana yurt mu yapılacak


Edirne’nin Keşan ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından kiralanan 2 bina, 300 kişilik öğrenci yurdu olarak düzenlenecek.

Keşan’daki en önemli eksikliklerden biri olan öğrenci yurdu sorunu, Kredi Yurtlar Kurumu’nun kiralama usulü ile çözülüyor. Daha önce Keşan Ticaret ve Sanayi Odası binasının arka kısmını öğrenci yurdu olarak kiralayan Kredi Yurtlar Kurumu, öğrenci sayısının da artmasıyla birlikte yeni bir arayışa girdi.

Önümüzdeki yıl Hakkı Yörük sağlık Yüksekokulu’nun da hizmete girmesiyle birlikte öğrenci sayısında ciddi bir artışın olacağını planlayan Kredi Yurtlar Kurumu, bu bağlamda bir çalışma başlattı. Yenimahalle’de Millet Caddesi üzerinde TOKİ FSM ayrımında bulunan ve özel şahsa ait iki binanın kiralandığı, bu iki binaya 300 öğrenci kapasiteli yurt yapılacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili bina sahipleriyle gerekli sözleşmenin Ankara’da imzalandığı öğrenilirken, yurdun eşyalarının da hazır olduğu ve...