28 / 04 / 2024

Keşan'da konut fiyatları yükseliyor!

Keşan'da konut fiyatları yükseliyor!

Emlakçı Kudret Uybaş, Keşan merkezdeki ve Saros Körfezi'ndeki konut fiyatlarını değerlendirdi. Uybaş, "Keşan'da da ev fiyatları yükseldi ve fiyatlar yükselmeye devam ediyor" dedi.



Emlakçı Kudret Uybaş yaptığı açıklamada, yaz sezonunda Saros Körfezi'ndeki konut fiyatları ve Keşan merkezdeki konut fiyatları ile ilgili bilgiler verirken, Erikli'de ise konaklama standartlarının iyiye doğru gittiğini söyledi. 


Uybaş, geride kalan yaz sezonunda, Erikli'de, Ramazan Ayının geçen yıllara göre daha kötü geçtiğini belirterek. bu anlamda, konaklamalarda boşluklar oluştuğunu ifade etti. Ramazan Ayı'nın geçmesiyle birlikte konaklama fiyatlarında da artış yaşandığını bildiren Kudret Uybaş. "Evler, günlük 250-300 TL aralığında, 40 gün süreyle çalıştı. 


Gelir anlamında esnaf sezonun tamamından memnundu. İyi bir sezon geçti. Her geçen yıl Erikli'de konaklama standartları iyiye doğru gidiyor. Genelde Erikli'de esnaf müşteri portföyünün düşüş içerisinde olduğundan şikayetçiydi. Bu yıl bunu ben çok fazla gözlemlemedim. İyi bir sezon geçti. Tatilciler açısmdan baktığımızda ise alt yapı sorunları çok fazla olmadı. Ancak az da olsa şikayetler oldu." dedi. Konut fiyatlarındaki artışın, ülke genelinde yaşandığını belirten Uybaş, bu artışın %1520 civarında olduğunu kaydederek. "Keşan'da da ev fiyatları yükseldi ve fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Keşan'daki konut arzı, talebin üzerinde. İyi fiyatlardan da konut satışı gerçekleştiriliyor. Ancak ikinci el dairler, sobalı ve kaloriferli daireler şuanda bekliyor. İkinci el konut fiyatları düşmeye devam ediyor. Son 1-1,5 aydan beri döviz fiyatları ve faizlerin geldiği nokta açıkçası konut satışlarını durdurdu. Birçok inşaat firması 1 Kasım'da yapılacak olan seçimleri bekliyor. Faizler bu durumda olursa çalışmaları durdurmak isteyen müteahhitler var. Keşan'ın merkezi dışında sahil kesimlerde de fiyatlar aşırı şekilde yükseliyor. Sahillerde %30-40 oranında bir fiyat artışı söz konusu. Bu durumun yaşanmasında yüksek kira gelirli etkili oluyor. Erikli'de fiyatlar çok yükseldi. Sahillerde her geçen gün evi olan Keşanlı sayısı azalıyor. Ayrıca, konut almayı düşünen vatandaşlar bu fikirlerini ertelemesin. Faizlerin yüksek olması insanları korkutuyor. Ancak faiz oranlarının düşmesi halinde krediler yeniden yapılandırılabilir. Konut kredileri yapılandırabiliyor. İnsanlar beğendikleri evi beklememeli." diye konuştu. 


Son Haber


Geri Dön