30 / 04 / 2024

Keşan'da sokak hayvanlarına bakımevi inşa edilecek!

Keşan'da sokak hayvanlarına bakımevi inşa edilecek!

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sokak hayvanlarına yeni bakımevi yapılacağını bildirdi. Özcan, "Sokak hayvanları bakımevi 72 dekar alanın üzerine kurulacak" dedi.



Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sokak hayvanlarına yeni bakımevi yapılacağını bildirdi.


Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paşayiğit Mahallesi'nde yapılması planlanan sokak hayvanları bakımevine ilişkin  İstanbul Orman İşletme Bölge Müdürlüğü ile görüşüldüğünü belirtti.


Tesiste, bin köpek, 300 kedi ve yaşı ilerlemiş yük hayvanlarının bakımının yapılacağını ifade eden Özcan, şöyle devam etti: "Sokak hayvanları bakımevi 72 dekar alanın üzerine kurulacak. Buranın 25 yıl boyunca kullanım hakkı alınacak. Yıllık 6 bin 926 lira kira bedeli ödenecek. Bakımevinde yırtıcı kuşların bakımlarının da yapılmasının planlıyoruz. Barınakta ameliyathaneler, yönetim binası, veteriner hekim odaları, karantina bölümleri, yeşil alanlar ve benzeri üniteler bulunacak. Proje hayata geçince, Keşan merkezde sokaklarda başıboş gezen sokak hayvanlarının kent sakinlerini rahatsız etmesi önlenecek. Hayvanlar aracılığı ile yayılan hastalıkların önüne geçilebilecek, sokak hayvanlarının da şiddet görmesi ve hastalıklar nedeniyle ölümleri önlenebilecek."


Radikal


Geri Dön