19 / 05 / 2024

KESİAD'ın dev bayrak projesine SİT engeli!

KESİAD'ın dev bayrak projesine SİT engeli!

KEMALPAŞA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KESİAD) vatan savunmasında şehit düşen asker ve polisler için, Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'e baktığı yer olan Belkahve'ye yaptırmak istediği dev bayrak projesi, SİT kurulu tarafından uygun bulunmadı.



Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, Belkahve'de yapılması planlanan, İzmir'in her yerinden görünecek olan 50 metre yükseklikte ve 150 metrekarelik dev Türk Bayrağı projesine SİT kurulu tarafından izin verilmediğini söyledi. Öztaş, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'nda güzel İzmir'imize giriş noktası Belkahve'de bulunan Atatürk Anıtı yanma dikmeyi planladığımız 50 metre yükseklikte ve 150 metrekarelik dev Türk Bayrağı projesi ne yazık ki SİT kurulu tarafından uygun bulunmamıştır. Geçirdiğimiz bu sıkıntılı günlerde, birlikteliğimizi vurgulamak adına çok önemli gördüğümüz, hepimizin kutsalı, şanı şerefi Türk Bayrağı projemizin kabul görmemesini, inanın anlatmakta çok zorlanıyorum" diyerek verüen kararı uygun bulmadıklarını düe getirdi. 

Konuyla ilgili olarak gerekli mercilere başvuruda bulunacaklarını ifade eden Öztaş, "Bu konunun takipçisi olacağımıza emin olabilirsiniz. Şanlı Türk Bayrağımızın dalgalanması noktasında hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır ki projemizin hayata geçmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

Dernek olarak vatanları için şehit olan asker ve polisler anısına 9 Eylül İzmir'in kurtuluş gününde bölgeye dev Türk bayrağı kazandırdık. Dernek Üyemiz Bilal Saygüı tarafından yapılan 150 metrekare büyüklüğünde dev bayrak  İzmir  Valisi Mustafa Toprak'm da katüdığı törenle göndere çeküdi. Biz de KESİAD olarak bayrak projemizi hayata geçirmek istiyoruz" dedi.


Ankara Son Söz 


Geri Dön