28 / 10 / 2024

‘Kesinlikle gram altın almazdım' diyen İslam Memiş sebebini bu cümleyle açıkladı!

‘Kesinlikle gram altın almazdım' diyen İslam Memiş sebebini bu cümleyle açıkladı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili ezber bozan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. İslam Memiş, "kesinlikle gram altın almazdım" diyerek, bunun sebeplerini açıkladı.




Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,Youtube hesabından piyasalara ilişkin yine çok önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Her zaman olduğu gibi yine açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirten Finans Analisti İslam Memiş, "Borsa İstanbul biraz alıcılı. Borsa tehlikeli sularda gezmeyi sürdürüyor. Düşük fiyatlarda evet, giriş yapılabilir bir seviyede fakat aşağıda riskler var. 8700 altına sarkmasıyla 8400'e kadar aşağıda alan açıldı. 12 bin puan hedefini de sık sık ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haber Global’den Ozan Alaca imzalı habere göre İslam Memiş, şu şekilde devam etti: Orta ve uzun vade yatırımcılar korkmasın. Yeniden 9400-9200 aralığında alım yapanlar için bir problem yok. Sabretmeliler. Risklerinizi dağıtın diyoruz her zaman.

Dolar TL kuru şu an stabil. Güçlü duruş sürüyor. Baskılanma süreci sürüyor. Euro/TL kuru pariteden dolayı 37.10 liraya kadar geriledi. Dolar mı euro mu, euro. Dövize yatırım yapmak isteyenlerin euro'nun düşük kaldığını bilmesi gerekiyor.

 Elinde Türk Lirası olan altın ya da gümüşün düşüşünü bekliyor. Bekleme, senin için en güvenilir şu an için euro. Dolara, altına, gümüşe kıyasla euro en ucuz kalmış olan enstrüman. Bu tercihleri açıkta kalmamak için önemsiyorum. Elinde dolar olan yatırımcısı, ons altın ve ons gümüş yerine euro yapmak daha mantıklı geliyor.

‘Kesinlikle gram altın almazdım diyen İslam Memiş sebebini bu cümleyle açıkladı!

Ons altında iki önemli direnç var. 2 bin 730, devamında 2 bin 780 dolar dirençleri. Biz altın tarafında uzak durmaya devam ediyoruz. Altın ons ve gram tarafında alınabilecek olan bir seviyede değil. Teknik olarak kar satışlarının olması gerekli. 2025 senesi için öngörümü zaten açıkladım: 3 bin-3 bin 500 dolar aralığı. Düşüş yönlü beklentim devam ettiği için bugünlerde hiçbir arkadaşıma altın önermiyorum.

Gram altında da yeni rekorlar gördük. 3 bin 135 TL’ye kadar yükseldi gram altın. Gram altın tarafında ons altını takip etmeye devam edin. Ons altın tarafında teknik şekilde düşüşleri beklediğim için haliyle gram altın tarafına da yansıyacak. Bu seviyelerden kesinlikle gram altın almazdım. Elimde altın varsa, nakit, konut araba ihtiyacı yoksa bekle. Önce kar satışları olacak, ondan sonra yeni rekorları konuşacağız.

Aralık ayından mart ayına kadar pozisyon konuşmayacağız fakat bu seviyelerden altın ve gümüş tarafına hayır diyorum.


Geri Dön