05 / 05 / 2024

KEV Tesisleri satılıyor!

KEV Tesisleri satılıyor!

Cumartesi günü yapılan kongrede KEV Tesislerinin satılabilmesi için KEV yönetimine yetki verildi. Satış yetkisi verildi verilmesine de belirsiz bir çok konu var.



Satıştan elde edilecek gelirden ne kadarı Kocaelispor'a verilecek? Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz'un açıklamalarından algıladığımız kadarıyla kendisi de bu konu da net bilgi sahibi değil. 


Divan başkanı Feridun Güray yasa gereği en fazla yüzde 20 verebiliyoruz diye bir söylemde bulundu. Bu söyleme Bahri Yavuz itiraz etti etmesine ancak netleşmiş bir durum yok. Bu konuda KEV yönetim kurulunun ve Kocaelispor yönetiminn bir araya gelip satıştan ne kadar gelir verilecek uzlaşıp kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekiyor. Sefa Sirmen açıklamalarında diyor ki "Biz kesinlikle samimiyiz, iyi niyetliyiz ancak buranın gerçek değerinde satılabilmesi için Büyükşehirin yada Valiliğin devreye girmesi gerekiyor". İmar izni olmayan bir yerin reel değerine satılabilmesi mümkün değil diyerek adres gösteriyor. Ciddi bir kaynak sağlamak istiyorsanız Büyükşehir'i devreye sokmanız gerekmekir diyor. Benim anladığım Büyükşehir olmadan herhangi bir umut bağlamak mantıksız demeye getiriyor. Açıkçası bu durum da tam bir arapsaçı. 


Vergi ve SSK ödemeleri için süre daraldı. Bu kadar açmazın olduğu bir ortamda nisan ayının sonuna kadar bu sorunlar çözümlenip yasal sürede bu iş çözümlenir mi belli değil. 

Sefa Sirmen açıklamalarının içerisinde yasal çerçevede iş yapabiliriz bunun haricinde kimse bizden bir şey beklemesin diyerek ne demek istedi? Açıkçası soru işaretlerinin çok olduğu bir kongre oldu. Maalesef günü kurtarmak amaçlı yapılmış bir kongre izlenimi verdi. 


Yapılması gereken ivedilikle Kocaelispor yönetimi ile KEV yönetiminin bir araya gelip soru işaretlerini ortadan kaldırmaları. Satış yetkisi verilmesi de bir adımdır ancak unutulmasın ki geçen yıl da yetki alınmıştı konu askıda kalınmıştı. Açıkçası kongreden benim anladığım bu haliyle satış yapılırsa ucuza yapılmış bir satış olur ve elde edilen gelirin küçük bir kısmı Kocaelispor'a verilebilir algısı oluşturuldu. Hep söylüyorum samimiyet çok önemli. Kongre de tüm detaylar apaçık biçimde kamuoyuyla paylaşılmalıydı. Kent kamuoyunun büyük bir çoğunluğu oradayken her şey analiz edilip açıklanmalıydı. Umuyorum ki en kısa sürede yol haritası belirlenir olabilecek maksimum faydayla bu sorun çözümlenir.Yıllardır kanayan bu yara tedavi edilir. Bakalım tedavi yapılabilmesi için nasıl çözümler bulunup uygulamaya geçilecek hep beraber göreceğiz. 


Birinci Küme Play-Off maçları tamamlandı. 

Kartepe Belediyespor, Gebze Tayfunspor ve Gölcük Gençlerbirliği Amatör Süper Lig'e yükseldiler. Bu başarıyı gösteren üç takımımızı da kutluyorum. Heyecan seviyesi üst limitte olan kaliteli maçlar izledik. Seyir zevkini yaşatan tüm spor kulüplerimize teşekkürlerimi iletiyorum. Sporsever olarak keyifli dakikalar yaşadık. Birinci Küme Play-Off A Grubun da güzel hsareketler de izledik. Kartepe Belediyespor deplasmanda oynadıkları İhsaniyespor maçında üst lige çıkmayı garantilediler. Şampiyonluk sevincini deplasmanda oynadıkları için seyircileri ile paylaşamadılar. Kartepe Belediyespor son maçını da deplasman da Yenimahallesporla oynayacaktı. Ancak Yenimahallespor başkanı güzel bir jest yaparak son maçın Kartepe de oynanmasına izin vererek güzel bir jest yaptı. Böyle anlamlı jestlere sporseverlerin ihtiyacı var. Bu keyfi yaşatan Yenimahallespor yöneticisi Doğan Bucak ve yönetim kurulunu kutluyorum. 


Bizim Kocaeli / Ufuk Öğütveren 


Geri Dön