30 / 04 / 2024

Palandöken tesisleri ve SGK'nin otelleri satılıyor!

Palandöken tesisleri ve SGK'nin otelleri satılıyor!

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun yeni kararlarına göre, Palandöken Kayak Tesisleri, SGK'nin otelleri, Karayollarının taşınmazları, limanlar satılıyor...



Palandöken tesislerinden Karayolları arazilerine, limanlardan SGK'nin otellerine kadar her şey satılıyor.



1986 yılından bu yana gerçekleştirilen toplam 45.1 milyar dolarlık özelleştirmenin yaklaşık 40 milyar dolarının kendi döneminde olması ile övünen hükümet, özelleştirmelere tam gaz devam ediyor. Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun yeni kararlarına göre, Palandöken Kayak Tesisleri, SGK'nin otelleri, Karayollarının taşınmazları, limanlar satılıyor. 


iktidara geldiği günden bu yana kamuya ait birçok işletmeyi özelleştirme kapsamına alan, özelleştirme iptal kararlarını uygulamamak için de mevzuat değişiklikleri yapan AKP, devlet kurumlarım satmaktan vazgeçmiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Karayolları ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait taşınmazların satışına onay verirken Erzurum Palandöken'deki kayak tesislerini de özelleştirme kapsamına aldı. Özelleştirilecek olan Derince Limam'na ilişkin imar plan değişikliği de onaylandı. 


1986 yılından bu yana gerçekleştirilen toplam 45.1 milyar dolarlık özelleştirmenin yaklaşık 40 milyar dolarlık kısmının kendi dönemlerinde olmasıyla övünen AKP, kamu varlıklarını sata sata bitiremedi. Başkanlığını Başbakan Erdoğan'ın yaptığı ÖYK'nin yeni kararlan Resmi Gazete'de yayımlandı. ÖYK'nin kararlan özetle şöyle: Karayollan Genel Müdürlüğü ve Hazine'ye ait, izmir Bornova'daki 27 bin 399.59 metrekare yüzölçümlü taşınmazın üzerindeki binalarla birlikte 76 milyon 300 bin lira bedelle satılmasına ilişkin ihale komisyonu karan onaylandı. İhalede en yüksek teklifi Liva Iç ve Dış Ticaret AŞ vermişti. Karayollan Genel Müdürlüğü adına kayıtlı izmir Bornova'daki toplam 54 bin 181.23 metrekare yüzölçümlü taşınmazın üzerinde bulunan binalarla birlikte 120 milyon 420 bin lira bedelle Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu'na satılmasına ilişkin ihale komisyonu karan da onaylandı. 

Yat limanı da... 


SGK'ye ait Bursa Osmangazi'deki toplam 40 bin 961.95 metrekare yüzölçümlü inşaat halindeki Çelik Palas Bursa Oteli'nin 39 milyon 225 bin dolar bedelle en yüksek teklifi veren Regina Termal Otelcilik ve Turizm AŞ'ye satılması karan onaylandı. 

ÖYK, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde yer alan Hazine ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar ile Kayak Eğitim ve Dinlenme Tesisi, kafeterya, pist, lift, gölet ve benzeri yapı, tesisler ile bu alanlar üzerinde bulunan diğer varlıkların üzerindeki haklarla birlikte özelleştirme kapsam ve programına alınmasına karar verdi. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2016 tarihine kadar tamamlanacak. Palandöken'deki üzerinde sporcu kamp eğitim merkezi bulunan Hazine'ye ait taşınmaz da özelleştirme kapsamına almdı. 


ÖYK, Kalamış-Fener Caddesi'nde bulunan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanım da kapsayan özelleştirme kapsam ve programındaki Türkiye Denizcilik işletmeleri AŞ'ye ait toplam 436 bin 263.58 metrekarelik alana (deniz yüzeyi alanı da dahil) "Yat Limanı Alanı" ve "Balıkçı Barınağı Alanı" öngören nâzım imar planı ile uygulama imar planlarına yapılan itirazlan reddetti. 

Derince'de plan değişti ÖYK, Kocaeli Derince'ye "liman alanı", "TCDD alanı", "park alanı", "otopark ve yol" yapılmasını öngören nâzım imar planı değişikliği ile uygulama imar planı değişikliğine TCDD Genel Müdürlüğü ile Kocaeli Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından yapılan itirazlan kabul etti. ÖYK, kabul edilen itirazlara göre düzenlenen nazım imar planı değişikliği ile uygulama imar plam değişikliğini onayladı. 


Cumhuriyet Gazetesi 


Geri Dön