28 / 04 / 2024

KEY'de 2'nci ödemeler son aşamada!

KEY'de 2'nci ödemeler son aşamada!

İkinci KEY ödemeleri için çalışmalar sürerken, yaşanan olaylar `bu da olmaz' dedirtti



KEY'le ilgili vatandaşlardan ilginç istek ve tehditler gelirken, bir kişinin "Hapisten yeni çıktım, yedi cinayetim var. Sekizinciyi işlemeyeyim" diye tehdit ettiği belirtildi.

Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarındaki ikinci ödemelerle ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. İkinci KEY ödemelerinin biran önce başlaması için bir yandan 18 kamyon dolusu evrağı inceleyen KEY Merkezi personeli, bir yandan da, bazı vatandaşların ilginç istek ve tehditleri ile uğraşmak zorunda kalıyor. "Sizi mahkemeye vereceğim, sizi sürdürürüm" gibi tehditlerin yanı sıra, KEY Merkezi personeli, vatandaşlardan ölüm tehditleri de aldılar. Özellikle, birinci KEY ödemesine ilişkin listede ismi yer almayan vatandaşın "Hapisten yeni çıktım, yedi cinayetim var. Sekinciyi de KEY için işlememeyim" şeklindeki tehditleri, KEY personelinin korkulu anlar yaşamasına neden oldu.

İMSAKİYE'DEN DİLEKÇE YOLLADI

İkinci KEY ödemeleri için 1.5 milyon itiraz dilekçesi verildi. Bazı dilekçelere resim eklenirken, bazı dilekçelere de özgeçmiş  ya da tanıdıkları milletvekili veya bürokratlardan aldıkları kartvizitlerin eklenediği görüldü. İlginç KEY dilekçelerinin başında ise Denizli'de esnaflık yapan M.D. adlı vatandaşın dilekçesi geliyor. M.D., Ramazan ayı için bastırdığı imsakiyelerin arkasını KEY dilekçesi olarak kullandı. Ramazan ayı boyunca da, bu dilekçeleri KEY merkezine gönderdi. M.D'nin dilekçelerini, daha etkili olması için imsakiyenin boş yüzüne yazdığı belirtildi.

Umre parası da istediler

KEY ödemeleri ve hesaplarıyla ilgili yaşanan ilginç bazı olaylar şöyle:

o Bazı vatandaşlar, birinci KEY ödemesinden yararlandığı halde, KEY personeline "Benim ismimi silin. İkincisinden de yararlanayım, yarısını size veririm" teklifinde bulundu.

o Bir başka vatandaş ise KEY merkezinden `umre parası' istedi.

o Yine Ankara'dan bir vatandaş, karısının KEY parasını sevgilisi ile almaya çalışırken yakalandı.

o Bazı KEY hak sahipleri ise `haramdır' diyerek, KEY parasını geri iade etti.

o KEY merkezine, her gün `ameliyat ve düğün parası' istemeye gelen vatandaşlar bulunuyor.
Hüseyin ÖZAY/Star


Geri Dön