balık yemekleri Haberi
ÜÇ tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmamıza rağmen henüz yeterince balık tüketmiyoruz ama son yıllarda bu konuda da büyük atak yaşanıyor. Bir taraftan su ürünleri ihracatı hızla yükselirken (2011 yılı 447.8 milyon dolar) bir taraftan da balık restoranların sayısı artıyor. İstinyepark’taki Balıkev, 54 kişilik ekibiyle ayda 22 bin kişiyi ağırlarken restoranın sahibi Turkbalık Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Kırışgil, yeni ‘balık yemekleri’ deneyerek ünleniyor. Yakında İstiklal Caddesi’ndeki Demirören AVM ile Florya’daki Akvaryum’da yeni restoranlar açacacağını belirten Kırışgil, “Önce somon döner yaptık; çok tuttu. Ardından fishkender yaptık o da çok sevildi. Şimdi somonton konserveye giriyoruz. Gelibolu’da somonton ve ‘hazır somon döner’ üretimi için tesis yatırımı yapıyoruz” diyor. Kırışgil, şöyle başlıyor öyküsünü anlatmaya: Sinoplu ama Ortaköylü Sinopluyum ama...