18 / 07 / 2024

tarihi eser Vakıflar Genel Müdürlüğü

tarihi eser Vakıflar Genel Müdürlüğü

Kaderine terk edilen sayısız eserin vakıflar tarafından işletilmesi, eserleri canlandırmak için umut anlamına geliyor

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore ettiği El Bab Ulu Camii açıldı!

Suriye'nin kuzeyindeki Bab ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu bitirilen El Bab Ulu Camii bugün açıldı. Bab Yerel Meclisi Üyesi Mahmud Akil, "Türk halkına tarihi mirasımıza sahip çıktığı için teşekkür ederiz" dedi...

Vakıfların kira indirimi esnafı memnun etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'un da aralarında bulunduğu çeşitli illerde hamam, bedesten, arasta, kervansaray, çarşı gibi tarihi ve turistik yapıların kira bedellerinde yüzde 30'a varan oranlarda indirime gitmesi esnafı memnun etti.

Diyarbakır'da terörün vurduğu 11 eser restore edilecek!

Diyarbakır'da bölücü terör örgütü PKK tarafından kullanılamaz hale getirilen, aralarında tarihi Kurşunlu Cami ile Ermeni Katolik Kilisesi'nin de bulunduğu 11 eser, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilecek.

Vakıflar Müdürlüğü'nden restorasyona 50 milyon TL'lik bütçe!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın bölgede yakıp yıktığı çok sayıda tarihi eser, cami ve kiliseyi yeniden ayağa kaldırmak için düğmeye bastı. 13 tarihi mekanın onarımı için 50 milyon TL'lik bütçe ayrıldı.

Sur'daki 11 tarihi eser restore edilecek!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, " Sur'da 70'e yakın tarihi eserimiz var. Şu anda 11'inde önemli hasar var. Onları öncelikli olarak restorasyona alacağız." dedi.

Vakıflar Samsun, 3 ilde 16 tarihi camiyi restore ediyor!

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından Samsun'da 8, Sinop'ta 7, Ordu'da 1 adet olmak üzere il merkezleri ve ilçelerde devam eden 16 restorasyon çalışmalarının 2016'da bitirilmesi hedefleniyor.

1982 yılında Vakıflar, Akaretler'deki 70 tarihi evin tahliye edilmesini istemiş!

1982 yılında Akaretler'deki vakıf evleri, Vakıflar Genel Müdürlüğü personeline lojman sağlamak gayesi ile boşaltılacakmış. Sultan Abdülhamid döneminde inşa ettirilen tarihi evler, Vakıflar mensuplarına 80 liraya kiraya verilecekmiş.

Vakıflar'dan kiralık 67 gayrimenkul!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kiralık 67 gayrimenkul 31 Aralık 2015 tarihi saat 10:30'da ihale ediliyor. Bahse konu olan taşınmazların yüzölçümleri 20 metrekareden başlayarak 237 metrekareye kadar çıkıyor.

Vakıflar, yurt dışındaki tarihi eserlere de sahip çıkıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, yurt dışındaki vakıf kökenli eserlere de sahip çıkıyor.İtalya 'dan 7 kişilik ekiple geldiği Enez ilçesindeki Fatih Camisi 'nde incelemelerde bulundu...

Vakıflar'dan Kayseri ve Kırşehir'de 143 kiralık gayrimenkul!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Kayseri ve de Kırşehir'de yer alan 143 gayrimenkulü kiraya veriyor. Söz konusu gayrimenkullerin ihale tarihi ise 15 Eylül 2014 olarak belirlendi.

tarihi eser Vakıflar Genel Müdürlüğü Haberi

tarihi eser Vakıflar Genel Müdürlüğü

Ancak vakıf kurmak için ağır işleyen bürokrasi yanında mahkemelerin 'görev alanı' karmaşası da vakıf kurmanın önünde engel oluşturuyor. Ecdat yadigârı birçok eser, vakıfçılık sayesinde kurtarılmış ve günümüzde de eğitim ve kültürel amaçlı olarak işlevini sürdürüyor. Günümüzde vakıf kurarak bu ihtiyaçların karşılanması, bazı bürokratik işlemlerin yerine getirilmesi anlamına geliyor. Kurulacak vakfın mal varlığı, işleyişi ve mali yapısı gibi konular bu işlemlerin birer parçasını oluşturuyor. Ancak bu işlemlerin uzun ve dağınık şekilde yapılması hem başvuru yapacak kişiler hem de vakıf olarak kullanılacak tarihî eserler açısından dezavantaj oluşturuyor. Çünkü işlemlerin çok uzun zaman alması, başvuru sahiplerinin vazgeçmesine sebep olabiliyor.

Tarihî mirasın bir parçası olan bir eseri kullanmak için ilk iş olarak vakıf kurmak gerekiyor. Ancak bu vakfın kurulabilmesi için...