24 / 11 / 2024

telif geliri

telif geliri

Şükrü Kızılot dünkü yazısında beyan edilecek gelirleri ve vergi durumunlarını açıklarken bugün de beyanname vermeyi gerektirmeyen gelirleri açıkladı

Ev sahibi kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, ev sahibi kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Konut kira geliri beyanı hesaplama 2015!

1 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında meskenini kiraya veren kimseler, 2015 yılında gayrimenkul sermaye iradı vergisi mükellefi oluyor. İşte konut kira geliri beyanı hesaplama 2015 örneği..

Konut kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

2014 yılı içerisine meskenini kiraya verenlerin elde ettikleri gelirin 3.300 TL'den yüksek olması halinde beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, konut kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

Kira geliri beyanı nasıl hesaplanır?

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri, elde ettikleri kira geliri için beyanname vererek vergi ödemek zorunda oluyor. Peki kira geliri beyanı nasıl verilir? Kira geliri beyanı nasıl hesaplanır?

Kira geliri beyanında indirilecek giderler!

Taşınmaz malını kiraya vererek gelir elde eden mal sahipleri, Gelir Vergisi mükellefi oluyor. Elde edilen gelirin vergisi için öncelikle beyanname verilmesi gerekiyor. Peki, kira geliri beyanında indirilecek giderler nelerdir?

Telif ödemeyen otel kalmayacak!

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu, müzik eserleri birliği MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYOBİR ile yeni bir protokol daha imzaladı. İlki 2008 yılında imzalanan protokol ile TÜROFED üyesi tesislerin telif ücretlerini indirimli bir şekilde ödemesi sağlanmıştı.

Kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirle için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Peki, kira geliri beyan edilmezse ne olur?

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015!

Kira gelir vergisi ödemekle mükellef olan mal sahiplerinin vergi beyan ve ödeme dönemi için kira gelir vergisi rehberi hazırlandı. İşte kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi 2015..

Kira geliri beyan dönemi 2015!

Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname veriliyor. Kira geliri beyan dönemi 2015, Mart ayı itibarıyla başladı..

İşyeri kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergide her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Kira geliri nasıl hesaplanır?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi gayrimenkul sermaye iradı olarak belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. Peki, 2015 yılı vergisi için kira geliri nasıl hesaplanır?

Kira geliri nasıl vergilendirilir?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira geliri nasıl vergilendirilir? Vergi nasıl ödenir?

Kira geliri beyanı hesaplama 2015!

Ev ve işyerini kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Beyannameyi yapılan hesaplama sonucu yüksek gelir elde edenler veriyor. İşte kira geliri beyanı hesaplama 2015 formülü...

telif geliri Haberi

telif geliri

ÜCRET GELİRLERİ
Vergisi, ödenirken peşin peşin kesilen ücret gelirleri, yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilmiyor. Örneğin, yıllık ücret geliri 100 bin hatta 300 bin TL dahi olsa, beyanname verilmiyor.
Ancak, birden fazla işverenden ücret geliri olması halinde, durum değişiyor. Birden sonraki işverenden, 2011 yılında alınan ücretin toplamı 23 bin TL'den (2012'de 25 bin TL'den) fazla ise, ücret gelirleri için beyanname verilmesi gerekiyor. Beyanname ile bildirilen gelirin vergisinden de, daha önce kesilen vergiler mahsup ediliyor.

İŞYERİ KİRA GELİRLERİ
Yurt dışında oturma ya da çalışma izni olanlar, Türkiye'deki işyeri kira gelirlerinin tutan, ne olursa olsun, bu gelirlerini Türkiye'de beyan etmek zorunda değiller. Örneğin, Almanya'da yerleşik bir vatandaşımız, Türkiye'deki dükkân ya da mağazasını, bir şirkete kiraya verse ve...