04 / 05 / 2024

Kia Rio’ya dev zam! Tamı tamına 99 bin TL zam geldi! Kia Rio’nun yeni fiyatı ne kadar oldu?

Kia Rio’ya dev zam! Tamı tamına 99 bin TL zam geldi! Kia Rio’nun yeni fiyatı ne kadar oldu?

Temmuz ayına girilmesinin ardından Türkiye pazarındaki tüm otomobil üreticileri tek tek fiyat listelerini güncellemeye başladı. Bu kapsamda, fiyatlarını güncelleyen Kia, Rio modeline tam 99 bin TL zam yaptı.



Kia’dan temmuz ayına girer girmez zam haberi geldi. Nisan, mayıs ve haziran aylarında olduğu gibi bu ay da tüm modellerinin fiyat listesinde güncellemeye giden Kia, Rio’ya tamı tamına 99 bin TL zam yaptığını duyurdu.

Kia Rio incelemesi yapılacaksa mutlaka incelenmesi gereken konulardan biri, nasıl bir araç olduğudur. Bu otomobil, şık ve dinamik hatları ile tam bir kentli. Aynı zamanda, küçük boyutları ile park problemi yaşanmasının da önüne geçiyor. 1.2 ve 1.4 litrelik DPI benzinli motorlardan gücünü alan bu araç, düşük yakıt tüketimi ve yüksek performansını birleştiriyor.

Kia Rio’ya dev zam! Tamı tamına 99 bin TL zam geldi! Kia Rio’nun yeni fiyatı ne kadar oldu?

KİA RİO’NUN TASARIMI

Bu aracın dış dizaynında parlak renkler, yanal olarak uzayan ön far grubu ve geniş ızgara ön plana çıkıyor. Rio’nun ön far grubundan başlayıp arka far grubuna kadar uzayan bel çizgisi veya bazı kaynaklarda da görebileceğiniz haliyle karakter çizgisi son derece yüksek. Bunun yanı sıra, bagaj kapağı ile entegre stop gruplarının arasında da bel çizgisini izleyen bir hat yer alıyor. Bu sayede otomobil, çepeçevre fazlasıyla keskin bir hat ile kuşatılıyor.

Kia Rio’nun iç tarafına bakıldığında ilk olarak söylenebilecek şey ise ferahlık. Pek çok B sınıfı otomobile göre son derece ferah ve geniş bir iç mekâna sahip olan bu araç, teknolojik özellikleriyle de göz dolduruyor. 8 inç boyutundaki multimedya ekranı, konsoldan ayrı gibi görünen dizaynıyla beraber büyük bir tableti andırıyor. Otomobilin farklı bölgelerine yerleştirilen hoparlörler ise müzik dinlemeyi sevenlere özel fazlasıyla hoş bir atmosfer yaratıyor.

Peki, Kia Rio’nun temmuz ayı fiyatı kaç TL? Teknik özellikleri neler? İşte detaylar...


Geri Dön