30 / 04 / 2024

Kıbrıslı Merit, Antalya ve İstanbul 'da otel yapacak

Kıbrıslı Merit, Antalya ve İstanbul 'da otel yapacak

KKTC"de 3 yılda 2700 yatak kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Merit Grubu, İstanbul ve Antalya"da da yeni otel yatırımlarına hazırlanıyor



Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti"nde (KKTC) turizmin artık devlet politikası haline geldiğini belirterek, œBu anlayış daha çok yatırımın gelmesini sağlayacak. Bunun devamında Türkiye"de başlatılan erken rezervasyon kampanyasına ilk kez KKTC de dahil edildi. 900 bin olan turist sayısının 2013"e kadar 2 milyona çıkacağını düşünüyorum dedi.
440 yataklı Merit Afrodit Oteli ve Girne"deki 1000 yataklı Merit Mare Monte projesinin 3 yıl içinde biteceğini kaydeden Arar, œBurası Mare Monte bölgenin konumunu değiştirecek. İçinde dükkanlar ve rezidansların olduğu çok büyük bir proje. Merit Grubu kongre turizmini adaya ilk getiren grup. Bu yeni yatırımlarımızla sağlık turizmi konusunda atılım yapacağız. Yakındoğu Üniversitesi ile ortak paketler hazırlayacağız dedi.
İstanbul Büyükada"da Merit Halki Palas, Van"da Merit şžahmeran ve KKTC"de 3 tane olmak üzere toplam 5 otellerinin bulunduğunu belirten Reha Arar, œİstanbul ve Antalya"da iddialı otel yatırımı düşünüyoruz. Hedefimiz 2700 yatak kapasitesine ulaşmak diye konuştu. Antalya ve KKTC"de açacakları otelde deniz suyu ile tedaviyi amaçlayan Thalassa terapi yapacaklarını açıklayan Arar, otellerimizi 12 ay aktif hale getireceklerini söyledi.

˜İranlı turistler KKTC"yi sevdi"
KKTC"ye Türkiye"nin 17 noktasından uçuş olduğunu belirten Reha Arar, özellikle İran"dan gelen turistlerin sayısının artığını belirtti. Arar şunları söyledi:
œOrtadoğu"dan büyük ilgi var. Beyrut, şžam ve Bakü"den Adana"ya uğrayarak daha çok uçuş yapılması gekiyor. İzolasyonlardan dolayı yurtdışından gelen uçaklar Türkiye"ye inmeden KKTC"ye gelemiyor. THY"den beklentimiz Ortadoğu"dan Türkiye"ye yaptıkları uçuşlarda Adana"yı merkez yapmaları.

2013"e kadar 7 bin yeni yatak ekleniyor
KKTC"de hali hazırda bulunan 15 bin yatak kapasitesine ek olarak 2013 yılına kadar 7.296 yatak eklenecek. İnşaatına başlanmış olan 37 otel projesi Girne, Gazi Mağusa, Güzelyurt ve Bafra İskele bölgesinde yer alıyor.
KKTC Turizm Planlama Dairesi verilerine göre, 2011 sonuna kadar 20 otelin yapımı bitecek. Yapımı süren en büyük otel Eksen İnşaat"ın Bafra İskele Bölgesi"ne yaptığı 1230 yataklı Noah"s Arc Resort. Aynı bölgeye Göçtur 1.072 yataklı bir otel yapıyor. İskele bölgesine Güney Afrikalı Elan Properties de 1.126 yataklı otel inşa ederken Limak da aynı bölgede 700 yataklı Babylon Resort"u inşa ediyor.


Milliyet/Nevin Donat


Geri Dön