29 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Kıbrıs'ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, emlak vergilerinin tamamının okullar için harcanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...



Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, emlak vergilerinin yüzde 100'ününü okulların ihtiyaçları için kullanılacağını açıkladı.

EMLAK VERGİLERİNİN TAMAMI OKULLAR İÇİN HARCANACAK

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, emlak vergilerinin yüzde 15’inin Belediyeler tarafından eğitime katkı olarak bölge okullarına aktarıldığını ifade ederek, “Girne Belediyesi emlak vergilerinin yüzde 100’ünü okulların acil ihtiyaçları için kullanacak” dedi.

Dün Girne’de bulunan 11 okulu yerinde ziyaret ederek, acil çözülmesi gereken sorun ve ihtiyaçlarını bizzat görme fırsatı olduğunu kaydeden Şenkul, bugün geriye kalan 3 okulu daha ziyaret edeceklerini açıkladı. Şenkul, “Bilindiği üzere emlak vergilerinin yüzde 15’i Belediyeler tarafından eğitime katkı olarak bölge okullarına aktarılıyor. Girne Belediyesi olarak 2023 yılında toplanan emlak vergilerinin yüzde 15’ini değil, %100’ünü okullarımızın acil ihtiyaçları için kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EMLAK VERGİSİ NE KADAR OLDU? 2024 EMLAK VERGİSİ 

Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Yeni yılla beraber özellikle emlak vergisi, özel iletişim vergisi ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) gibi kritik vergi kalemlerinde ciddi artışlar da dikkat çekti. Özel iletişim vergisi yüzde 123, MTV ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında yükseldi. Öte yandan emlak vergisinen muaf olanlar var.

Kıbrıs ta emlak vergilerinin tamamı okullar için kullanılacak! 

Bu kişilerin kimler olduğunu araştıranlar için;Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilere göre, Özel İletişim Vergisi yüzde 123 oranında artarken, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ve emlak vergisi de yüzde 61.5 oranında artış gösterdi.

Kıbrıs Star'da yer alan habere göre; Bu sene emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden faydalanarak emekli olan EYT'liler 2024 yılının Ocak ayı itibarıyla emlak vergisinden muaf olmuş olacak. İster Nisan ayında isterse Aralık ayında emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen seneden itibaren geçerli olacak.

4A-4B-4C emeklileri dikkat! Ödediğiniz paraları hemen geri alabilirsiniz! 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2024 ödemeleri bu tarihte başlıyor!

Geri Dön