18 / 09 / 2024

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımları artış gösterirken, Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamada Kıbrıs’taki  gayrimenkul projelerinde yaşanan tapu sorunlarına dikkat çekerek, yatırımcıları güvenli projelere yönelmeleri konusunda uyarılar yaptı.





Kıbrıs, son semelerde gayrimenkul yatırımcıları için cazip bir destinasyon haline gelirken, tapu türü konusunda yaşanan belirsizlikler de yatırım kararlarını doğrudan etkiliyor.

Dünya’da yer alan habere göre Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, yatırımcıların risklerden korunması ve güvenli yatırımlar yapabilmesi için özellikle Türk tapulu projelere dikkat çekerek konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada Türk tapulu mülklerin uzun vadeli güvence sunduğunu dile getiren Aycan  Fenercioğlu, tahsis tapulu projelerde ise yatırımcıların ciddi hukuki risklerle karşılaşabileceği uyarısı da yaptı.

Yatırımcıların gözdeleri arasında yer alan Kıbrıs’taki tahsis tapulu projelerde karşılaşılan en büyük sorunların başında, söz konusu bu tapuların 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrası dağıtılmış olması geliyor. Aycan Fenercioğlu, bu durum ile ilgili olarak “Tahsis tapulu projeler, mülkiyet sorunlarıyla doğrudan bağlantılıdır. Mülk sahipleri, uluslararası arenada geçerli olmayan tapular sebebiyle hukuki süreçlerle karşı karşıya kalabilir," dedi. Aycan Fenercioğlu ayrıca açıklamasında Tahsis tapularının 1974 öncesi mülk sahiplerinin hak iddialarıyla dava konusu olabileceğini ve AİHM’e kadar uzanan yasal süreçlerin geçmişte yaşandığını da anımsattı.

Kıbrıs’ta güvenli gayrimenkul yatırımında yeni adres Türk tapulu projeler oldu!

YATIRIMCILARIN GÖZDESİ TÜRK TAPULU PROJELER


Aycan Fenercioğlu açıklamasında Türk tapulu projelerin yatırımcılar için sunduğu avantajlara da değinereki Coastal Heaven gibi Türk tapulu projelerin uluslararası arenada kabul gördüğünü söyledi. Türk tapusunun Kıbrıs’taki en güvenilir tapu türü olduğunu söyleyen Fenercioğlu, “Yatırımcılar için mülkiyet hakları konusunda güvence sağlar,” diye konuştu.

Aycan Fenercioğlu açıklamasında ayrıca, bu tür projelerde mülklerin satışında ya da devrinde hukuki bir belirsizlik yaşanmadığını da söyledi.


YATIRIMCILAR ÖNEMLİ UYARILAR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada tahsis tapulu mülklere yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara da önemli uyarılar yapan Aycan Fenercioğlu, “Yatırımcıların tapunun türünü ve hukuki statüsünü mutlaka incelemesi gerekir. Mülk alımı esnasında profesyonel hukuki danışmanlık almak ve riskleri minimize edecek biçimde hareket etmek, ileride doğacak olan sorunları önlemenin en iyi yoludur” dedi. Fenercioğlu ayrıca tüm bunlar dışında sigorta gibi önlemlerle olası tazminat taleplerine karşı korunmanın da önemine de değindi.
 

En düşük memur maaşı 43 bin lirayı aşacak, memur emeklisi 20 bin TL alacak! 

İBB'nin Sarıyer Maslak'taki 1 milyar liralık arsa satışı iptal edildi!

Milli Emlak’tan Bursa ve Çanakkale’de satılık araziler!


Geri Dön