Dış Piyasalar

Kıbrıs inşaat sektöründe 'yap-sat' bitirildi! Yatırımcılar kaçıyor!

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, Kıbrıs'taki inşaat sektörünün zor günler geçirdiğini belirterek 'yap-sat' işleyişinin bittiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını belirtti.

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu Kıbrıs'ın kuzeyinde  yabancılara satılan mallarla ilgili ciddi bir rahatsızlık hissettiklerini ifade ederek  inşaat sermayesinin dinginsizce at koşturduğunu söyledi.  Rahvancıoğlu inşaat çalışmalarındaki 'yap-sat' sisteminin bitirildiğini ve yatırımcıların kaçmaya başladığını da ifadelerine ekledi. 

KIBRIS'IN EN BÜYÜK SORUNU! 

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre; Kıbrıs’ın kuzeyinde Kıbrıs’ın kuzeyinde mülkiyet yapısı nedir? Toprakların ne kadarı şahıslara ne kadarı yerli ve uluslararası şirketlere aittir sorularının yanıtlarının çok iyi bilinmesine dikkat çeken Rahvancıoğlu, inşaat sektöründeki krizin Kıbrıs sorununun çok önemli bir parçası olduğunu dile getirdi. 

GAYRİMENKUL SATIŞLARI ŞAHISLARDAN ŞİRKETLERE KAYDI!

Rahvancıoğlu, Yabancılara Mal Satımı Yasasının meclis gündemine gelmesiyle birlikte TC vatandaşlarının yerliden sayıldığını, yabancılara mal satışıyla ilgili bir sınır koyuyor gibi gösterdiklerini ama şirketlerin haklarının genişletildiğini ve mal konusunda meselenin şahıslardan şirketlere kaydığının altını çizdi. 

İNŞAAT SERMAYESİ DİZGİNSİZCE AT KOŞTURUYOR

Kıbrıs’ın kuzeyinde inşaat sermayesinin dizginsizce at koşturduğu bir mecraya döndüğünü vurgulayan Rahvancıoğlu, bunun Kıbrıs sorununa, doğaya, emeğe kalıcı kalkınmaya dayalı ekonomik yapı oluşturulmasına zarar verdiğini kaydetti.

İnşaat sermayesinin domine ettiği bir kap kaççı sermaye yapısı olduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin de “aman benim malım gitti” üstünden siyaset geliştirdiğini aktardı. Rahvancıoğlu, insanların değil malların konuşulmasına dikkat çekti.

KIBRIS'TA EMLAK SEKTÖRÜ PANİK İÇİNDE!

Kıbrıs'ta emlak sektörü krizle savaşıyor. Kıbrıs'ta yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan bazı değişikliklerle lokomotif denen inşaat sektörüne darbe vurulduğu iddia ediliyor. Mağusa’da bazı şirketler inşaatlarını durdururken, bir gecede 600 konut sattığını iddia eden şirketlerin de satışlarını iptal ettiği öne sürülüyor.

Yapılan düzenlemelerle KKTC’de yap-sat adeta bitirildiğine dikkat çeken uzmanlar söz konusu bu yasa süratle düzeltilmesi gertiğine vurgu yapıldı. Eğer bu yapılmazsa kaçan yatırımcıların ikna edilmesinin imkansız olacağı belirtildi. 

Sekörde büyük bir panik olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tapu dairelerindeki kargaşaya dikkat çekerek Devletin 6 ayda gelir elde etme isteğinin kaosa sebep olduğunu belirtiyorlar.

Kıbrıs'ta Turistik Konut Yasası ile kısa vadeli kiralamalar kontrol altına alınacak!

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!
Yabancıya konut satışında yeni düzenlemeler kapıda!