27 / 06 / 2024

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.



Kıbrıs'ta yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan bazı değişikliklerle lokomotif denen inşaat sektörüne darbe vurulduğu iddia ediliyor. Mağusa’da bazı şirketler inşaatlarını durdururken, bir gecede 600 konut sattığını iddia eden şirketlerin de satışlarını iptal ettiği öne sürülüyor.

Projelerin durduğu, satışların iptal edildiği ve lansmanlar ertelendiği ertelendiği Kıbrıs'ta tapu dairelerinde de büyük kaos yaşanıyor.

Ada TV’ye konuk olan Avukat Münür Doratlı son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yabancılara mülk satışında getirilen sınırlamalara ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Kıbrıs ta emlak krizi kapıda!

TAPU DAİRELEDİNDE KAOS YAŞANIYOR

Star Kıbrıs'ta yer alan habere göre konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, “Yapılan manasız düzenlemelerle KKTC’de yap-sat adeta bitiriliyor. Söz konusu bu yasa süratle düzeltilmeli. Eğer bu yapılmazsa kaçan yatırımcıları ikna etmek imkansız hale gelir” dedi. Şu anda yaşanan kaosla sektörde tam bir panik yaşandığını dile getiren Avukat Münür Doratlı, “Tapu dairelerinde de  tam bir keşmekeş yaşanıyor. Devlet 6 ayda gelir elde edeceğim derken kaosa sebep oldu. Çünkü kimse nasıl işlem yapılacağını bilmiyor. Hisse koçanlı satışları nasıl yapacaklarını dahi bilmiyorlar. Geriye dönük yapılacak mı o da bilinmiyor. Yap –sat olayını bitirdiler. Türkiye’den gelen ciddi firmalar da vardı. Onların çoğu bu yasayla vazgeçti” diye konuştu.

RUMLARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜK

Yaptığı açıklamada Güney’e geçerken tutuklanan İsrail asıllı KKTC vatandaşı Simon Aykut’un tutuklanması ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Avukat Münür Doratlı, şunları dile getirdi “Daha önce bazı denemeler yapılmıştır. Bu tutuklamadan bir sonuç alabileceklerini düşünmüyorum. Amaç yatırımcıları korkutup bu ülkeden kaçırmak, bir algı oluşturmaktı. Rum baktı ki Kıbrıs Avrupalıya İngiliz’e İskandinav’a mal satıyor harekete geçti. Gelin benden alın demek için de bu hamleyi yaptı. Biz zaten yatırımcıyı buradan kaçırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Rum da bir bahane arıyordu zaten. O yüzden de bu tutuklamayı yaptılar. Yatırımcı şu anda buradan kaçıp Güney’e gidiyor. Biz de ne yazık ki çıkardığımız yasalarla Rumların ekmeğine yağ sürüyoruz…”

 

Konut kredisi faizleri artıyor, fiyatlar düşüyor!

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Dolarda bir ilk! Merkez Bankası'ndan büyük hamle geldi! Dolar yatırımcısına soğuk duş! 


Geri Dön