29 / 06 / 2024

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Konut sahibi olma maliyetindeki hızlı yükseliş, arsanın yıldızını parlattı. arsaVev Kurucusu Bülent Öztürk, kuruldukları 2017’den bu yana yaklaşık 14 bin kişiye toplam 750 futbol sahasına denk 5 milyon 355 bin metrekare arsa satışı yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...



Türkiye’de konut fiyatlarında yaşanan hızlı artışlar sebebiyle ev sahibi omak zorlaştı. İstanbul’da 100 metrekare bir konut fiyatı ortalama 8 milyon TL'ye çıkarken, sıfır konutlarda rakamın 10-15 milyon TL'yi geçmesi konut olmak isteyenleri önce toprak, sonra konut sahibi olmaya yöneltti.

Tüketicilerin ara ve konut tercihine ilişkin araştırmayla yola çıkan arsaVev, imarlı arsaların altyapı, sosyal alan, mimari destek, yapı ruhsat, izin desteği, yüklenici desteği gibi pek çok teknik sürecin tamamlanarak arsadan konut sahipliği için faaliyette bulunuyor. 

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre;  arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, son birkaç senedir  gayrimenkul piyasasındaki fiyat artış trendi ve ekonomik konjonktür nedeniyle ev sahibi olmanın her sene daha da zor  duruma geldiğinin altını çizdi. 

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Her vatandaşın bir konut veya sonradan üzerine ev inşa edebileceği bir arsa sahibi olmasına yönelik çözümler sunduklarını dile getiren Öztürk, “İlk çözümümüz, bireysel arsaya kendi konutunu inşa etme modeli. Bu çözümde tüketiciye ruhsat alım ve istenirse yüklenici desteği verdiğimiz sosyal alanlarla donatılmış, altyapısı hazırlanmış arsalar sağlıyoruz. Bir diğer çözümümüz 2 aşamalı konut.

Bu modelde, insanların önce arsasını alıp, daha sonra üzerine konutunu yaptırdığı, müteahhidi bizim tarafımızdan belirlenmiş sosyal alanlarla donatılmış arsalar sunuyoruz. Son olarak ise arsaVev modelini sağlıyoruz. arsaVev’den imarlı arsa satın alıyorsunuz, anlaşmalı müteahhidimiz de kat karşılığı modeli ile inşaatı gerçekleştirerek sizi konut sahibi yapıyor" açıklamasında bulundu. 

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

YATIRIMCILAR MARMARA VE EGE'YE YÖNELİYOR 

Pandemiyle beraber vatandaşların rotayı Marmara ve Ege bölgelerindeki özel lokasyonlara ya da İç Anadolu ve Trakya’da zemini kuvvetli bölgelere çevirdiğine vurgu yapan Öztürk, insanların hem şehir hayatının dışında yaşamak hem de şehir merkezine yakın olmak istediklerine dikkat çekti. 

Bu fikirle en çok talep gören lokasyonları "İstanbul’un çeperlerini, İzmir’in kuzeyiyle güneyini, Çanakkale’yi, Ankara’nın batısını, Balıkesir’in ya da Tekirdağ bölgesini tercih ediyorlar" diyerek sıralayan Öztürk, burada arayışın az katlı, zemini güvenli, bahçeli yapılar olduğunun altını çizdi. 

Öztürk, "arsaVev olarak bugün için Edirne, Yalova, Beypazarı, Avşa Adası, Kuşadası, Çanakkale, Dikili ve Foça projelerimiz var. Çok talep gören İstanbul merkezi ve yakın çeperlerinde,  İzmir  ile Ankara’nın merkezinde ve yine çok popüler olan Kuzey Ege’de de proje geliştirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Öztürk, kuruldukları 2017’den bu yana 442 bin kişiyle birebir görüşme yaptıklarını, yaklaşık 14 bin kişiye 750 futbol sahası büyüklüğünde toplam 5 milyon 355 bin metrekare arsa satışı yaptıklarını açıkladı. 

Konut fiyatları uçtu, arsaya rağbet arttı: 14 bin kişi, 750 futbol sahasına denk arsa aldı!

Yalova’da 575 bin TL’ye önce arsa, sonra ev fırsatı sunduklarını, Foça’da ise 699 bin TL peşinatla tapusu hemen teslim bir villa sahibi olma imkânı tanıdıklarını, Kuşadası’nda da 990 bin TL peşinata ev sahibi yaptıklarını aktaran Öztürk, son 3 yılda 6,7 milyar TL ciroya ulaştıklarını açıkladı. Hedeflerine uygun büyüklükte arsa stokuyla başladıkları 2024 yılının ilk 5 ayında, ayda 2 milyar TL’nin üzerinde arsa satışı yaptıklarını söyleyen Bülent Öztürk, “Tamamı imarlı olmak kaydıyla farklı konumlarda 8 projemiz var; 5 yeni projeyi de yakında açıklayacağız. Böylelikle 2024’ü 6 milyar TL ciro ile bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Emekli zammı için masaya eşitleme formülü geldi, yeni rakam ayyuka çıktı ! 10 bin TL maaş alan emekliler şimdi bakın!

Konut kredisi faizleri artıyor, fiyatlar düşüyor!

İBB'nin öğrenci yurt ücretlerine yüzde 50, İspark ücretlerine de yüzde 35 zam yapıldı!


Geri Dön