29 / 04 / 2024

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs'ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, konut fiyatlarının ikiye katlandığını belirterek vatandaşların konuta ulaş makta zorluk yaşadığını açıkladı.



Kıbrıs İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, emlak fiyatlarının yükseldiğini hatta ikiye katlandığını vurgulayarak, “Kendi insanımız konutlara ulaşmakta zorluk yaşıyor” dedi.

VATANDAŞ KONUTA ULAŞMAKTA ZORLUK YAŞIYOR!

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Erçin Şahmaran’ın hazırlayıp sunduğu Objektif adlı programda konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Oğuz, ‘Emlak sektöründeki fiyat yükselmesinden KKTC vatandaşını nasıl koruruz?’ sorusunu sorarak yola çıktıklarını belirterek, “Emlak fiyatları yükseldi, KKTC insanı, bizim kendi insanımız konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor” dedi.

60 bin Pound değerindeki evlerin 120 bin Pound’a fırladığına vurgu yapan Oğuz, “Vatandaşın alım gücüyle buna ulaşması zor oldu” şeklinde konuştu.

Kırsal kesimlerin alt yapılarının süratle bitirilmesi gerektiğini de belirten Oğuz, “Kendi insanımızın orada bir şekilde inşaatlarına başlaması gerek” dedi.

Kıbrıs ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

İLK EVİM PROJESİ BAŞARI ELDE ETTİ

Hükümetin bu konuyla ilgili çalışmalar yaptığını da dile getiren Oğuz, İlk Evim Projesi’nin ilk etapta büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

Şu anda ikinci dilim İlk Evim Projesi’nin devam ettiğini söyleyen Oğuz, “Hükümet olarak şimdi de kırsal kesimdeki veya kendi evini yapmak isteyenlerle ilgili yine Başbakan Üstel’in bir çalışması var” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI SORUNLARININ ÇÖZÜME KAVUŞMASI GEREKİYOR

Oğuz, en büyük sorunun altyapıyla ilgili olduğunu belirterek 2023 yılında bununla ilgili büyük bir yolun kat edildiğinin altını çizerek, “2024’te daha süratli bir şekilde devam edeceğiz, buna kaynak ayırdık…”dedi.

Kıbrıs ta konut fiyatları ikiye katlandı! Vatandaş konuta ulaşmakta zorluk yaşıyor!

SOSYAL KONUT PROJELERİ HEYECAN YARATTI

Öte yandan Oğuz, Sosyal Konut Projeleri’nin ülkede çok büyük bir heyecan yarattığını da söyledi. Oğuz son olarak projeye, Alayköy ve Güzelyurt’ta başlanacağını da dile getirdi.

Kıbrıs'ta 12 yıldır çözüm bekleyen tapular arsa sahiplerine teslim edildi!
Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Geri Dön