28 / 04 / 2024

KİK, ihaleler şeffaf olsun diye eğitim atağına başladı

KİK, ihaleler şeffaf olsun diye eğitim atağına başladı

Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) ilkini İstanbul'da ücretsiz olarak düzenlediği 'İhale uygulamaları Eğitim Programı'na katılım yoğun oldu



KAMU İhale Kurumu (KİK), ihale sisteminde şeffaflaşmayı desteklemek için eğitim seferberliği başlattı. Merkez Bankası'ndan üniversitelere, DSİ'den Emniyet Müdürlüğü'ne kadar üst düzey yetkililerin katılımıyla yapılan eğitimin ilki dün İstanbul'da Haydarpaşa ve Bağcılar'da yapıldı. Çok yoğun bir katılımın gözlendiği ve iki gün sürecek olan eğitim programının ilk gününde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nun birbirleriyle ilişkili hükümleri incelendi.
Bağcılar'daki eğitimi Kamu İhale Kurumu Daire Başkanı Rüstem Çödek verdi.  Haydarpaşa'daki eğitime KİK Grup Başkanı Arif Erdoğan da katılırken, eğitim ise  Kamu İhale Kurumu'nda Daire Başkanı olarak görev yapan Muhsin Açık tarafından verildi. Eğitimin birinci gününde ayrıca ihtiyaçların tespiti, alım stratejisinin belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar, ihale ilanı süreleri ile ilanın yayınlanması, düzeltilmesine yönelik hususlar, ihale dokümanının hazırlanması, komisyon üyelerinin belirlenmesi ve atanmasının nasıl olacağı konusu işlendi.

KATILIMCILARDAN SORU
Katılımcıların sorularıyla interaktif bir şekilde geçen eğitim boyunca, ihalelerde karşılaşılan veya karşılaşılması olası sorunlara yönelik çözüm önerileri masaya yatırıldı. Bugün yapılacak olan eğitimin ikinci ayağında ise ihale sürecinin yürütülmesi, komisyon kararının incelenmesi, şikayet başvurularının inceletilmesi, değerlendirilmesi ve cevaplandırılması, ihale komisyonu kararının kesinleştirilmesi, sözleşme öncesi yapılacak işlemler (şikayet, bilgi tamamlama vs.) anlatılacak. Eğitimin sonunda katılımcılara birer katılım belgesi de verilecek.

14 İLDE YAPILACAK
Kamu İhale Kurumu, İstanbul'da ilkini düzenlediği bu ücretsiz eğitimlere diğer illerde de devam edecek. İzmir, Adana, Bursa, Trabzon, Erzurum, Van gibi en çok alım yapan 14 ilde daha eğitimler sırayla düzenlenecek. Ayrıca Mart ve Nisan aylarında Antalya'da iç denetçiler, müfettişler ve ön mali kontrol elemanları için de ayrı bir eğitim yapılacak.
Aylin Löle/Akşam


Geri Dön